Politiformand frygter fyringer
Politistyrken er skrumpet med 400 mand siden nytår, og Politiforbundet frygter, at nyt politisk forlig vil føre nye afskedigelser. Foto: EPO, Gnu Free Documentation License, Wikimedia Creative Commons
Forhandlingerne om en ny politiaftale går igang i dag. Politiforbundet frygter en så stram økonomisk ramme, at det betyder fyringer.

Der bliver mere Netto end Irma over forhandlingerne, når Folketingets partier i eftermiddag skal forsøge at strikke et nyt politiforlig sammen.

Det erkender Politiforbundets formand, Peter Ibsen, der frygter fyringer i fremtiden.

"Siden nytår har vi oplevet et fald i politistyrken på 400 personer, og jeg har en frygt for, at den økonomiske ramme gør, at vi vil opleve et yderligere fald i år og langt ind i 2012," siger Peter Ibsen til Newspaq.

Han håber til gengæld, at politiet får lov at beholde en del af de penge, som den har effektiviseret for, så der bliver plads til en række nye initiativer.

Blandt de nye initiativer kunne være øget ghetto-kontrol.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har for få dage siden været ude med krav om flere betjente i hårdt belastede boligområder - uden dog at ville binde en pose penge i halen.

"Jeg har noteret mig regeringens udspil, og det er klart, at det er noget, som vi skal have finansieret på den ene eller anden måde," siger Peter Ibsen, der til gengæld glæder sig over, at politikerne går efter et treårigt forlig.

"Det bliver noget nemmere at sætte projekter i gang, der rækker ud over ét år," siger Peter Ibsen, der også håber, at politikerne vil give politiet mere frihed.

"Vi ved godt, at der skal være kontrol med det, vi laver, men der skal ikke være kontrol for kontrollens skyld. Vi vil måles på kvaliteten og ikke på kvantiteten," siger han.

Finansministeren og justitsministeren deltager i forhandlingerne, der begynder klokken 16 i dag. Forligskredsen består af Socialdemokraterne, SF, Venstre, De Radikale, De konservative og Dansk Folkeparti.