Politiforbund forstår truede danskere
Politiet bør stramme op på indsatsen over for rockernes dummebødesystem, erkender formand for Politiforbundet, Peter Ibsen. Foto: Colourbox
Vi kan ikke have i et demokratisk samfund, at folk betaler dummebøder af frygt for repressalier, lyder det fra Politiforbundets formand.

I Politiforbundet forstår man godt, at borgere nogle gange vælger at betale en dummebøde frem for at henvende sig til politiet

"Jeg kan godt se sagen fra begge sider. Sager om dummebøder er meget vanskelige at løse rent politimæssigt. På den anden side skal det være sådan, at hvis borgerne henvender sig om sådanne sager, så skal vi have ressourcer til at grave ned i dem," siger formand for Politiforbudnet, Peter Ibsen til Newspaq.

Sagen er blevet aktuel, efter at partilederen for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, af egen lomme betalte mellem 10.000-20.000 kroner til rockere for at få sin søn ud af dummebødesystemet.

Politiformand Peter Ibsen understreger, at politiet har meget fokus på bandekriminalitet.

"Vi har meget fine resultater med bekæmpelsen af både rocker- og indvandrerbander, og vi kan ikke have i et demokratisk samfund, at folk betaler dummebøder af frygt for repressalier. Det bliver vi nødt til at stramme op på," siger Peter Ibsen.

Politiet forsøger at hjælpe de mennesker, der kommer i klemme, men det er svært, erkender politiformanden.

"De folk, der anmelder sager om dummebøder, har ofte ikke meget lyst til at hjælpe med sagens opklaring," siger Peter Ibsen, der heller ikke tror på strengere straffe som midlet til at komme problemet med dummebøder til livs, sådan som Dansk Folkeparti har foreslået.

"Der er en tvivlsom effekt af strafforhøjelse på en lang række områder, og jeg tror ikke, at højere straf nødvendigvis vil afholde nogen fra at lave kriminalitet," siger Peter Ibsen.