Politiet sikre: SFU-overfald det rene påfund
Det var ren løgn, da en 23-årig mand startede historien om SFU-overfaldet i Svendborg. Foto: Colourbox
Historien om, at et medlem af SF's ungdomsparti blev overfaldet i Svendborg er falsk. Politiet er forvirret omkring motivet.

"Det hele er en historie."

Sådan beskriver efterforskningsleder Kim Munksgaard fra Svendborg lokalpoliti anmeldelsen af et voldeligt overfald på en SFU'er i forgårs.

Efterforskningen af sagen er nu helt afsluttet. Man har talt med moderen til det påståede offer, og han er i helt god behold.

"Den mand, som man navngiver, som skulle være blevet indlagt, er en bekendt af anmelderen. Han har, at offeret var hans lillebror. Vi har talt med pårørende til den bekendte, og han har det godt og har på ingen måde været indlagt, eller været med til at hænge plakater op, eller blevet overfaldet. Så vi må betragte den her historie som det pure opspind," siger Kim Munksgaard.

Den "overfaldte" mand er altså ikke lillebror til den 23-årige. Derudover er han heller ikke SFU'er.

Det var til gengæld den 23-årige mand, der fandt på historien. Han blev dog smidt ud af ungdomspartiet for år tilbage.

Politiet er imidlertid forvirrede omkring motivet bag den falske historie. De har endnu ikke kunne få fat på den 23-årige, der synes at være "gået under jorden" efter hans falske fortælling begyndte at blive afsløret i løbet af torsdagen.