Politiet: Sådan foregik afhøringen af 7-årig
Syd- og Sønderjyllands Politi har fået kritik for at afhøre en syvårig dreng i sidste uge. Nu kommer politiet med deres version.

I sidste uge afhørte politiet i Esbjerg en syvårig dreng efter en række brande i området Østerbyen.

Det har efterfølgende givet en del kritik af politiet, fordi flere partner mener, at man unødvendigt har taget et barn med til afhøring.

Nu kommer Syd- og Sønderjyllands Politi med deres syn på sagen.

"Sidst på eftermiddagen den 5. november blev endnu en brand antændt tæt på den 7-årige drengs bopæl. I forbindelse med aftenens fortløbende afhøringer af beboere og andre, der færdes i området, kobler flere vidner den 7-årige sammen med brandstedet," lyder det i en pressemeddelelse, som fortsætter:

"Politiet kan ikke afvente at afhøre drengen - dels af hensyn til at kunne sikre eventuelle tekniske beviser på og hos drengen, og dels fordi hans forklaring skal afgives umiddelbart og ikke må kunne afstemmes med andre eventuelle involverede."

Politiet forklarer endvidere, at man fik tilladelse af forældrene til at afhøre drengen, og at drengens far ikke ønskede en advokat.

Ved afhørngen oplyser politiet, at en repræsentant fra Esbjerg kommunes socialforvaltning var tilstede under afhøringen. Drengens forældre ventede udenfor.

Afhøringen varede fra 22:20 til 23:23.