Tyskere tippede dansk politi i sag om trusler fra Holstebro
Det var et billede af en mand med et våben på et chatforum, der fik politiet til at rykke talstærkt ud i Holstebro. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
En person er blevet anholdt i Holstebro. Politiet ønsker ikke at sige, hvad personen sigtes for.

Det var et billede af en mand med et våben på et chatforum, der fik politiet til at rykke talstærkt ud i Holstebro.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog natten til torsdag en henvendelse fra tysk politi, som oplyste, at en bruger på et chatforum havde delt et billede af en mand med et automatvåben i hænderne sammen med en ukonkret trussel.

Politiet kunne ikke umiddelbart udelukke, at der var tale om et ægte våben, og derfor rykkede man ud til den pågældende mands adresse i Heimdalparken i Holstebro.

Politiet ransagede boligen og fandt i den forbindelse våbnet fra billedet. Våbnet viste sig at være en softgun, som til forveksling lignede et ægte automatvåben.

Manden, der er 22 år gammel, er blevet sigtet for at have fremsat trusler.

- Selv om der viste sig at være tale om en softgun, er det her en gravalvorlig sag. Når man giver indtryk af, at man er i besiddelse af et skarpt skydevåben og truer med at bruge det, skaber man en meget farlig situation, siger politiinspektør Claus Nørgaard i pressemeddelelsen.

Torsdag eftermiddag oplyser politiet, at manden er blevet løsladt uden at blive fremstillet i grundlovsforhør. Han er dog stadig sigtet, men det vides ikke, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/