Politiet for dårlige til at opklare id-tyveri

Alt for mange sager om identitetstyveri bliver aldrig opklaret. Politiet har svært ved at hamle op med tyvene og mangler resurser.
Identitetstyveri sker for mindst 27.000 danskere hvert år. Ofte bliver sagerne ikke opklaret.
Identitetstyveri sker for mindst 27.000 danskere hvert år. Ofte bliver sagerne ikke opklaret. Foto: Colourbox

De stjæler dit cpr.nummer eller dine kreditkortoplysninger og misbruger dem.

Identitetstyveri går ud over mindst 27.000 danskere hvert år, men politiet har rigtig svært ved at hamle op med tyvene. Derfor går mange af sagerne i glemmebogen. Det skriver Jyllands-Posten.

"Politiet halter efter både på resurser og evner til at løse disse sager. Efter min opfattelse er politikredsene mere eller mindre fortabte," siger kriminolog Peter Kruize, der har forsket i identitetstyveri.

Hos politiet selv er man godt klar over, at området halter bagud.

"Der er flere uopklarede sager, dels fordi gerningsmændene er dygtige, dels fordi det er bøvlet at finde dem. Hvis vi skal opklare de sager, skal vi bruge alt for mange resurser. Vi kan jo ikke efterforske det som en drabssag," siger Jørn Gravesen, der er chef for Rigspolitiets National Kriminaltekniske Enhed.

Formanden for Folketingets Retsudvalg, Dansk Folkepartis Peter Skaarup, mener, at politiet skal tage opgaven mere seriøst. Han er klar til fra politisk side at afsætte flere resurser til området, hvis det er det, politiet har brug for.

"Det er klart et problem, hvis politiet ikke tager de mennesker seriøst, der kommer og siger, at de har oplevet, at deres identitet er blevet taget fra dem. Det er meget krænkende for den enkelte. Mangler der redskaber for at politiet kan tage sig af den opgave, så må vi være klar til at give dem det fra politisk side," siger Peter Skaarup til Newspaq.

Han vil følge op på sagen over for justitsministeren og presse på for, at sker en forbedring.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.