Politiet finder sprængstof hos psykisk syg
I går fandt politiet denne granat på Østerbro i København i en container. Den blev senere destrueret, Foto: Hand Out/POLFOTO / POLFOTO
Københavns Politi har evakueret en opgang på Frederiksberg efter at have fundet sprængstof hos en narkoman.

Nogle gamle detonatorer, der kan være sprængfarlige, har fået Københavns Politi til at evakuere en opgang på Jakob Dannefærds Vej på Frederiksberg. Det mulige sprængstof blev fundet i en lejlighed i opgangen hos en cirka 50-årig narkoman.

- I en lejlighed på Frederiksberg er der fundet noget, der kan være sprængstof. Det er formentlig noget gammelt noget. Det er en forhutlet narkoman, der bor herude, siger den centrale efterforskningsleder Emil Jensen fra Københavns Politi.

En del af Jakob Dannefærds Vej er spærret af, men der er ikke fare for beboerne i området, understreger efterforskningslederen.

- Men de er evakueret fra opgangen, indtil vi har undersøgt, om der er mere i lejligheden. Der er ikke fare for beboere i de øvrige opgange. Men mens vi undersøger lejligheden, vil vi gerne have, at der ikke er nogle mennesker til stede, siger han.

Politiet fik i første omgang en anmeldelse om et indbrud og kom efterfølgende ud til lejligheden, hvor det viste sig, at der boede en psykisk syg mand.

- Lejligheden bærer præg af at være en narkolejlighed. Patruljen kigger rundt i lejligheden, og så kan de se, at der er nogle ting, som de undrer sig over, siger Emil Jensen.

Den psykisk syge narkoman er nu anholdt og kørt til Station Bellahøj. Han vil senere blive fremstillet i dommervagten.