Politiet efterforsker bombe i Aarhus
Klokken var et minut i otte, da politiet onsdag aften blev tilkaldt til Hasle Centervej i det vestlige Aarhus. Foto: Colourbox
Der kan nemt ligge et motiv bag bombesprængningen.

Der ligger muligvis et motiv bag krysantemumbomben, der eksploderede i går i en beboelsesejendom i det vestlige Aarhus.

Det fortæller Østjyllands Politi.

"Vi har fået enkelte henvendelser på, hvad der kunne være motivet. Det er det, der er interessant for os," udtaler Vagn Martinussen, pressemedarbejder i Østjyllands Politi. Men politiet er ikke kommet nærmere en gerningsmand.

"Vi har ikke umiddelbart nogen bestemt person i kikkerten, og vi ved rent faktisk ikke, hvad motivet har været," oplyser politiet.

Politiet understreger, at bomber som denne bestemt ikke er hverdagskost.

"Det er sjældent, at nogen er så ubetænksom, at de går ind i en opgang med så kraftige ting, og specielt når vi er ude over nytårsaften," siger Vagn Martinussen.

Politiet vurderer at det ikke bare er sene nytårsstreger.

"Nytårsfyrværkeri er én ting. Det her er i en noget mere farlig kategori," lyder det.

Eksplosionen kunne have haft meget mere dramatisk følger. I opgangen blev døre fra 1. til 7. sal - heriblandt to massive branddøre - nemlig blæst ind, og vinduer blev knust.

"Det giver et enormt brag, og når der kommer en trykbølge, der rykker døren i stykker, som det gjorde her, er det klart, man bliver bange," siger Vagn Martinussen, og understreger, at det bestemt ikke var ufarligt.

"Når det kan trykke en dør ind, så vil det også gøre ting og sager ved et menneske," lyder betjenten.

Politiet opfordrer alle, der kunne vide noget, om at henvende sig på telefon.