Politiet advarer: Tricktyve på spil flere steder
Man skal holde pung og penge godt ind til kroppen. Scanpix - modelfoto
Hold pinkoden tæt ind til kroppen, når du bruger dit betalingskort. Og luk ikke fremmede ind. Der er tricktyve på spil flere steder.

I flere politikredse advares der i disse dage om tricktyve, der med ret så udspekulerede kneb lokker kreditkort, kontanter og andre værdier ud af folk. Det er især ældre mennesker, det er gået ud over.

Ville 'måle blodtryk'

Torsdag i sidste uge var 64-årig dame var alene hjemme i Bøgehegnet i Greve, da en fremmed kvinde dukkede op hjemme hos hende og oplyste, at den 64-årige skulle have målt sit blodtryk. Mens blodtryksmålingen stod på, hørte den 64-årige larm fra sit soveværelse.

Hun sagde nu til den fremmede, at hendes mand var lige på trapperne. 'Blodtryksmåleren' skyndte sig at gå - og efterfølgende kunne ægteparret konstatere, at en person havde rodet i et skab i soveværelset - dog uden at stjæle noget, fremgår det af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Lurede pinkoden

Fredag var den igen gal ved Industriskellet i Ishøj, hvor en 53-årig kvinde havde handlet i et supermarked, hvor to tricktyve angiveligt aflurede hendes pinkode. Ved parkeringspladsen foran supermarkedet henvendte en mand sig til hende på italiensk under påskud at spørge om vej til togstationen. Efter at have vist manden mod stationen, opdagede hun at han alligevel gik i den forkerte retning, og senere opdagede hun at hendes pung var væk, står der i døgnrapporten.

Samme dag fik en 82-årig mand fra Skovlunde stjålet sit dankort foran sit hus på Nissedalen af tricktyve. Forinden havde han handlet i et supermarked, hvor tricktyvene havde afluret hans pinkode. De fulgte efter ham til hans hjem og kontaktede ham under påskud at spørge om vej til Odense.

Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner - ring til. 43861448 eller 114.

LÆS HER HVORDAN DU UNDGÅR TRICKTYVERIER

Sådan ser de efterlyste ud

 

I sagen fra Greve, hvor en fremmede kvinde kom ind i en lejlighed under dække af at skulle tjekke beboerens blodtryk:

 

Den fremmede beskrives som dansk af udseende, med sort, mellemlangt, ikke krøllet hår. Talte dansk med accent, var iført mørkt tøj. Medbragte en "blodtryksmåler" med en sort ledning, sølvfarvet armbind og en hvid boks.

 

I sagen fra Greve, hvor en mand spurgte om vej til stationen på en p-plads:

 

Han beskrives som sydeuropæisk af udseende, 40-45 år, 175-180 centimeter høj. Kraftig kropsbygning, sort kort hår og skæg. Iført mellemlang mørk frakke, mørke bukser og sko.

 

I sagen fra Skovlunde, hvor en ældre mand fik stjålet sit dankort:

 

De tre tricktyve beskrives som:

 

A. Mand, 30-40 år, almindelig kropsbygning, skaldet, iført mørkt tøj.

 

B. Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 170-175 cm. Almindelig kropsbygning, sort hår. Iført sort jakke, mørke cowboybukser, hvide kondisko.

 

C. Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 170-175 cm. Kraftig kropsbygning, sort hår. Iført grå dunjakke, blå jeans, hvide kondisko.

 


Lokalpolitiet i Karlslunde hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden og/eller en anden medsammensvoren. Kontakt politiet på tlf. 11