Politidirektør: Nu undersøger vi lækage-sagen
Den tidligere spindoktor Jacob Winther kommer igen i mediernes søgelys. Foto: Peter Hove Olesen / POLFOTO
Københavns Politi vil kigge nærmere på lækage-sagen, der begyndte at rulle sidste år.

Københavns Politi vil nu kigge på de nye oplysninger om lækage-sagen, som Ekstra Bladet har offentliggjort.

"København Politi vil nu søge at skaffe sig nærmere oplysninger om den omtalte, mulige lydoptagelse. På baggrund heraf vil Københavns Politi vurdere, om der er grundlag for at søge straffesagens behandling genoptaget," siger politidirektør Johan Reimann i en pressemeddelelse.

Politiet ønsker dog ikke at sige mere om sagen.

"Af principielle grunde vil Københavns Politi ikke udtale sig nærmere om mulige efterforskningsskridt eller betydningen af bestemte oplysninger i sagen," lyder det.

Politiet går på ny ind i sagen, fordi Ekstra Bladet i dag vil offentliggøre en lydfil, som indeholder en telefonsamtale mellem TV 2-journalisten Rasmus Tantholdt og tidligere DR-journalist Nils Giversen. Optagelsen er fra den 25. januar 2010.

På båndet siger Rasmus Tantholdt, at det var daværende forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, der lækkede fortrolige oplysninger fra Forsvarsministeriet.

Jacob Winther fastholder dog, at det ikke var ham, der lækkede de fortrolige oplysninger om, at danske jægersoldater skal sendes til Irak i 2007. Oplysninger som flere mente kunne bringe soldaternes liv i fare.

I 2010 kom det frem, at lydoptagelsen stammer fra en medarbejder på DR, og sagen endte i retten. Men efter sagen havde været hos både byretten, landsretten og Højesteret stod det fast, at DR ikke behøvede at udlevere lydfilen til politiet.

I juni i år opgav statsadvokaten at rejse tiltale mod Jacob Winther på grund af manglende beviser.

Men nu er endnu et kapitel altså skrevet til historien om lydfilen og lækagen, eftersom Ekstra Bladet vil offentliggøre lydfilen - som politiet så kan få adgang til.

Ekstra Bladet oplyser, at avisen har fået lydfilen i en brun kuvert, men vil ikke komme nærmere ind på, hvem der har sendt den.