Politichef frifundet for magtmisbrug
Anklagemyndigheden havde forlangt, at politimanden skulle idømmes en bøde i sagen for overtrædelse af straffelovens paragraf om stillingsmisbrug. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free
En leder i politiet er blevet frifundet for anklager om uberettiget søgning i kriminalregister.

Københavns Byret har torsdag frifundet en højtstående politimand for anklager om embedsmisbrug. Det oplyser anklager Henrik Plæhn fra Statsadvokaten i København til Ritzau.

Den 55-årige politichef har været tiltalt for at beordre en underordnet til at foretage uberettigede opslag i politiets kriminalregister.

- Nu må vi gennemgå dommens præmisser og på den baggrund overveje, om sagen skal ankes til Østre Landsret, siger Henrik Plæhn.

Anklagemyndigheden havde forlangt, at politimanden skulle idømmes en bøde i sagen for overtrædelse af straffelovens paragraf om stillingsmisbrug.

Det er tidligere kommet frem, at den 55-årige politileders søn har været aktiv i rockermiljøet, angiveligt i Hells Angels' rekrutgruppe AK 81.

Ifølge anklageskriftet i sagen tilskyndede politilederen 23. april 2013 en underordnet politikommissær til flere gange at slå op i registret for at se, hvad der stod om sønnen og en anden mand.

Men der var ikke en tjenstlig begrundet anledning til at foretage opslaget, har anklagemyndigheden ment.

- Man må ikke bruge politiets registre, med mindre der er en tjenstlig anledning til det. Ellers er det embedsmisbrug, sagde anklager Henrik Plæhn inden retssagen.

Men Københavns Byret har altså ikke fundet grundlag for at dømme politilederen i sagen.

/ritzau/
via Listen To News