Politi stopper eftersøgningen af danske Joey
19-årige Joey har været forsvundet siden onsdag i sidste uge. Foto: Svensk politi/POLFOTO / POLFOTO
Håbet om at finde den 19-årige danske vandrer, der er forsvundet i det nordlige Sverige, svinder ind.

Svensk politi indstiller den omfattende eftersøgning af den 19-årige dansker, som forsvandt i det nordlige Sverige 25. juli.

Det oplyser politiet på et pressemøde i den svenske by Jokkmokk torsdag eftermiddag.

Politiet vil fortsat lede efter den 19-årige dansker, men langt fra i samme omfang, som det er set indtil videre. Fremadrettet vil politiet fortrinsvist reagere på henvendelser og tips.

Reddere har søgt efter den 19-årige danske vandrer fra Midtsjælland i knap otte døgn, men uden held. Det kan muligvis skyldes, at danskeren ligger under isen på en af de mange elve i området ved Ritsem, oplyste politiet tidligere torsdag.

Det er i fald den teori, som politiet arbejder med, da eftersøgningen med helikoptere, hunde og fjeldreddere ikke har givet noget resultat.

Grottespecialister blev derfor fløjet ind fra Kiruna-området for at søge efter danskeren torsdag morgen, men ligesom resten af eftersøgningen endte det uden det mindste spor af den 19-årige dansker.

Den efterlyste dansker har været forsvundet i ødemarken ved Norrbotten i otte døgn, efter han i sidste uge besluttede sig for at tage en tur til Allak-toppen

Imens blev hans kammerat tilbage ved lejren, og da den 19-årige ikke var vendt tilbage fem timer senere, blev kammeraten urolig og kontaktede politiet.