Politi: Peberspray skal være ulovligt

Danskerne vil have lovlige peberspray, men politiet, forskere og politikere siger nej.
Peberspray i øjnene er effektivt mod den første gerningsmand. Men den næste har bare en kniv med, siger politiet.
Peberspray i øjnene er effektivt mod den første gerningsmand. Men den næste har bare en kniv med, siger politiet. Foto: Colourbox

Politiet er meget bekymret for danskers ønske om at gøre peberspray til et lovligt våben.

Det vil nemlig ende med en optrapning, mener Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

"Første gang så bliver tyven nok skræmt langt væk af pebersprayen. Men næste gang så vil vedkommende tage noget med som er stærkere end en peberspray altså stikvåben eller skydevåben. Den udvikling er farlig, fordi det vil gøre at det eskalerer," siger Peter Ibsen til Newspaq.

Ifølge en måling lavet for Berlingske vil seks ud af ti danskere have, at peberspray skal være tilladt.

"Den undersøgelse viser jo, at folk er dybt bekymret over retstilstanden herhjemme. Når politiet måske ikke kan komme ud, så stiger utrygheden, og det er i virkeligheden det største problem," fortæller Flemming Ibsen.

Derfor mener Flemming Ibsen, at politiet skal have opklaret flere sager om indbrud. Det kræver dog flere betjente på området, mener han, som kunne komme fra trafikområdet.

Alle partier er imod lovliggørelsen undtagen Dansk Folkeparti, som netop har fremsat et beslutningsforslag i Folketinget efter målingen er kommet frem.

Professor i kriminologi Flemming Balsvig så også helst, at pebersprayen forblev ulovlig. Grunden er, at det flydende peber ofte kan ende med at blive brugt mod offeret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.