Politi: Mistænkt for Bangkok-bombe gav tung rygsæk videre
25-årig mand deltog onsdag i en rekonstruktion af sin færden op til eksplosion i tempel i Thailands hovedstad.
Ifølge politiets talsmand Prawut Thavornsiri har den 25-årige erkendt, at han spillede en central rolle i forbindelse med bomben mod et tempel i Bangkok 17. august.
Ifølge politiets talsmand Prawut Thavornsiri har den 25-årige erkendt, at han spillede en central rolle i forbindelse med bomben mod et tempel i Bangkok 17. august. Foto: Penny Yi Wang/AP

En af de mistænkte for sidste måneds eksplosion ved et tempel i Bangkok, afleverede ifølge politiet en rygsæk indeholdende en bombe til en mand i en gul t-shirt, der senere placerede den ved templet i centrum af byen.

Det oplyser politiet i Thailands hovedstad onsdag.

Den mistænkte, Yusufu Mieraili, er en af to udlændinge, der er blevet anholdt og mistænkt for eksplosionen, der kostede 20 primært turister livet.

Ifølge politiet har Mieraili indrømmet, at han spillede en central rolle i operationen, selvom hans motiv for handlingen ikke står klart.

Den 25-årige, der ved sin anholdelse var i besiddelse af et kinesisk pas, har onsdag deltaget i en rekonstruktion, der skulle klarlægge hans færden på dagen, hvor bomberne sprang.

Ifølge politiet afleverede Yusufu Mieraili en "tung rygsæk" til den anden mand ved Hua Lamphing-stationen i Bangkok.

Efterfølgende tog Mieraili angiveligt hen til templet for at tage billeder af ødelæggelserne, som bomben havde forårsaget.

Men det lykkedes ham aldrig at komme tæt på stedet, siger politiet.

I forbindelse med onsdagens rekonstruktion, som medierne havde adgang til at følge, bar den mistænkte skudsikker vest.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.