Politi detonerer sprængstoffer hos Breivik

Tirsdag aften gennemførte det norske politi en kontrolleret detonation på Anders Behring Breiviks gård.
I aftes var politiet til stede på Anders Breivik gård, hvor de detonerede sprængstoffer. Breivik selv sidder lige nu varetægtsfængslet de næste otte uger.
I aftes var politiet til stede på Anders Breivik gård, hvor de detonerede sprængstoffer. Breivik selv sidder lige nu varetægtsfængslet de næste otte uger. Foto: AP Photo/Scanpix/Jo E. Brenden / POLFOTO

På den gård, hvor Anders Behring Breviks har holdt til de seneste måneder op til de to terrorangreb fredag, har politiet gennemført en sprængning af eksplosiver.

Det skete tirsdag aften, skriver vg.no, der har talt med politiet i Hedmark politidistrikt, hvor gården ligger, samt politiet i Oslo.

"Der er fundet eksplosiver på gården, som er uhensigtsmæssige at opbevare. I forhold til beviser er materialet blevet sikret," udtaler politiadvokat Laila Søndrol fra Oslo politidistrikt til vg.no.

Politiet vil ikke oplyse, hvor meget sprængstof der er tale om, eller hvornår det er blevet fundet.

Naboer til Breiviks gård var ifølge vg.no ikke blevet oplyst op politiets aktion i aften, og skal derfor være blevet forskrækkede over eksplosionen.

Breivik oprettede for tre år siden firmaet Geofarm, hvortil han købte flere ton gødning.

Man mener, at han på gården har forvandlet gødning til den store bombe, den eksploderede i Olso fredag og dræbte otte personer forud for massakren på Utøya, hvor 76 blev skudt og dræbt.

Kilde: Vg.no

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.