Podcast om Socialdemokratiet: Her er partiets muligheder og faldgruber
I denne uge zoomer vi ind på Socialdemokratiet, hvor glasset er halvt fyldt eller halvt tomt afhængig af øjnene, der ser, siger Jesper Claus Larsen, den ene af de to værter på Pollster.
Socialdemokratiet kommer under lup i den tredje udgave af den politiske podcast Pollster.

Den politiske podcast Pollster, som udgives af A4 Medier i samarbejde med Mediano, vil i de næste uger koncentrere sig om de tre store partier i dansk politik: Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre.

I denne uge er fokus på Socialdemokratiet herhjemme, men også dets søsterpartier internationalt:

- Vi ser på den socialdemokratiske bevægelse i Europa, som er ekstremt presset, fordi kernevælgerne forlader dem. Og så ser vi på Socialdemokratiet i Danmark, hvor glasset er halvt fyldt eller halvt tomt afhængig af øjnene, der ser, siger Jesper Claus Larsen, den ene af de to værter.

Formålet med Pollster er at behandle dansk og international politik på en fakta- og talbaseret måde, hvor lytteren blandt andet får adgang til ikke-offentliggjorte målinger og fokusgrupper. I denne uge altså om de socialdemokratiske vælgere.

Trækker vælgere over midten

Jesper Claus Larsen er partner og direktør i DMA Research, og har en fortid som analysechef hos netop Socialdemokratiet på Christiansborg med ansvar for vælgermålinger, så få kender det socialdemokratiske vælgerkorps lige så godt:

- I programmet trækker vi på flere års målinger og fokusgrupper. Og uden at ødelægge for meget kan jeg sige, at partiet for tiden har held med at tiltrække vælgere fra DF og Venstre, mens der siver lige så mange ud af døren til Radikale og SF.

I denne uge zoomer vi ind på Socialdemokratiet, hvor glasset er halvt fyldt eller halvt tomt afhængig af øjnene, der ser, siger Jesper Claus Larsen, den ene af de to værter på Pollster.

Det bliver medværten Sune Steffen Hansen, der til daglig er Public Affairs Director i konsulentbureauet Rud Pedersen, der ser nærmere på den pressede socialdemokratiske bevægelse i Europa.

I de to første afsnit af Pollster har emnerne været spændingerne mellem by og land, og din uddannelsesbaggrunds betydning for, hvem du stemmer på.

Udsendelserne kan høres her:

via Listen To News