Ny politisk podcast: De kan forudsige fremtidens valg
Vores styrke er, at vi med data kan forudsige, hvor vælgerne er på vej hen, siger Sune Steffen Hansen (tv). Sammen med Jesper Claus Larsen (th) står han bag podcasten Pollster.
Podcasten Pollster giver unik adgang til ikke-offentliggjorte resultater fra politiske målinger og fokusgrupper.

Interesserer du dig for de vælgervandringer som afgør, hvem der kommer til at sidde på magten i fremtiden og har du lyst til at komme ind bag dørerne til de politiske fokusgrupper? Så er der godt nyt.

Søndag aften rammer podcasten Pollster for første gang øregangene hos folk, der går op i dansk og international politik, samfundstendenser og sociale brydninger.

Pollster er betegnelsen for en person, der arbejder for politiske partier med vælgernes data, deres bevægelser og den strategi, der skal til for at ramme vælgernes dagsorden med politiske løsninger. Bag podcasten står A4 Lyd.

Lyt til podcasten nedenfor. Artiklen fortsætter efter boksen.

- De politiske kommentatorer fortolker politik ud fra her-og-nu-vurderinger. Vores styrke er, at vi med data kan forudsige, hvor vælgerne er på vej hen, siger en af bagmændene på Pollster, Sune Steffen Hansen. Han er Public Affairs Director i konsulentbureauet Rud Pedersen.

Jesper Claus Larsen har tidligere arbejdet for Socialdemokratiet og har gennemført omkring 1.000 fokusgrupper.

Den anden "politiske nørd" bag podcasten er Jesper Claus Larsen. Han er partner og direktør i DMA Research, og har en fortid hos Socialdemokratiet på Christiansborg - netop som pollster.

Nye og unikke målinger

Først og fremmest er målet med Pollster at skabe programmer, der arbejder objektivt og faktabaseret med tidens afgørende spørgsmål. Nye og ikke-offentliggjorte resultater fra meningsmålinger og fokusgrupper både fra Danmark og fra andre vestlige lande vil blive inddraget som unikt materiale, du normalt ikke hører på denne måde.

- Der er flere politiske podcast, men de har meget fokus på personer, spin og taktik. Vi håber, at vi gennem fokus på tal og tendenser kan udfylde et behov hos mange politisk interesserede, siger Sune Steffen Hansen.

Pollster ser i den første udsendelse nærmere på spændingerne mellem by og land - et tema, der fik afgørende betydning ved det seneste folketingsvalg og som vil dominere endnu mere fremover.

Du kan høre mere om:

  • Hvorfor bliver vælgerne i byerne rigere - og samtidig mere røde, når den røde side normalt ikke var der, hvor man fandt de mest velhavende vælgere?
  • Hvorfor bliver folk uden for byerne mindre velhavende og hvorfor stemmer de i stigende grad blåt? Handler det om andet end økonomi?
  • Hvad betyder uddannelse? Hvor har vi tryghed som en akse i det her? Hvornår, hvorfor og hvordan blev globalisering også pludselig en dimension, der afgjorde danske valg?
  • Er fremmedfrygt i virkeligheden et billede på noget helt andet?
  • Hvilke af disse bevægelser har Dansk Folkeparti læst særligt godt? Hvordan ser det ud for partiet frem mod de næste årtier?
  • Hvad er Socialdemokratiets største forhindring for at overtage magten efter næste valg?

 

Sune Steffen Hansen er Public Affairs Director i Rud Pedersen, der rådgiver større organisationer og virksomheder. Han har en baggrund hos Dansk Metal og Socialdemokratiet.

Pollster er lavet af A4 Medier med assistance fra Mediano, som blandt meget andet producerer podcasts fra sportens verden.

Pollster kommer i første omgang med en serie, der kører foråret igennem - cirka en gang om ugen.

Her finder du Pollster i iTunes

Her finder du den i Spotify

Her finder du den i Soundcloud

via Listen To News