Pladegigant nupper danske mega-navne

Universal Music køber Nik & Jay, Medina og Nephew. Dermed vender de magtbalancen i hele den danske pladebranche.
Før festede jetsetterne Nik & Jay under Sony Musics faner. Nu er de blevet opkøbt af universal, sammen med blandt andet Medina.
Før festede jetsetterne Nik & Jay under Sony Musics faner. Nu er de blevet opkøbt af universal, sammen med blandt andet Medina. Foto: www.nikogjay.dk presse

Nik & Jay og flere af landets allerstørste musikkunstnere får fremover nyt brevpapir på lønchecken.

Det sker i dag, hvor Universal Music offentliggør, at de opkøber det konkurrerende pladeselskab MBO Group, som står bag de tre selskaber Copenhagen, A:larm og RecArt.

Universal overtager dermed mega-navne som Nik og Jay, Medina og Nephew.

I en pressemeddelelse skriver MBO Groups direktør Michael Ritto:

"Jeg er stolt af det, vi har skabt i løbet af syv år, mens branchen har gennemlevet en udfordrende periode. Vi føler os som ejere sikre på, at de forskellige MBO-labels vil vokse sig endnu stærkere som en del af Universal Music. Der er mange klassiske synergier på spil, men også mange kommercielle muligheder i Danmark så vel som internationalt."

Tidligere var Sony Music den største spiller på det danske musikmarked, men efter Universals overtagelse af MBO er magtbalancen skiftet markant.

Med overtagelsen af MBO Group bliver Universal mere magtfuld. Pladeselskabet er landets største med sin markedsandel på hele 41 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.