En liflig duft af smeltet ost driver ind over din hæk eller dit vindue. Det er naboen, der nu igen står og bager pizzaer ude i haven eller på terrassen, og du føler dig med ét kaldet til at gøre det samme.
- Vi ser en stigende interesse for pizzaovne. Især de lidt dyrere modeller er et hit, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.
Men der er en række ting, du bør have for øje, når du springer ud som selvgjort pizzakok.
1) Brænde eller gas.
Stil dig selv spørgsmålet: Skal det være nemt, eller går jeg "all in"?
Bestemmer du dig for det første, skal du gå efter en pizzaovn, der kører på gas.
Det anbefaler Thomas Sørensen, der er e-handelschef hos netbutikken Homeshop.dk, som blandt andet sælger pizzaovne.
- Der er mange, der mener, at en brændefyret stenovn er det eneste rigtige, men tit ender folk med at købe en gasovn, fordi den varmer hurtigt op. Den er klar på fem minutter, og du slipper for at tænde op i et bål, fortæller han.
Hvis du holder fast i at investere i en model, der varmes op med brænde, skal du have god tid. For den kræver et par timer, før den er ordentligt varm.
- Det er mere et dagsprojekt end et aftensmadsprojekt, siger Thomas Sørensen.
Kan du ikke vælge mellem gas og brænde, findes der også såkaldte hybridovne, der kan begge dele.
2) Øv dig.
Lad være med at invitere gæster til pizza, før du har lært din nye ovn at kende.
- Den kan måske nå op på 600 grader, og det skal man lige lære at styre, lyder det fra Thomas Sørensen.
Derfor bliver de første pizzaer langtfra perfekte.
- Øv dig lige med familien, så det kun er dem, der håner dig, når det går galt, siger han.
3) Få styr på spaderne.
Ingen ovn uden udstyr. Og ifølge pizzakok og restauratør Sune Rothenberg Lind er noget af det vigtigste at anskaffe sig to pizzaspader – én til at sætte pizzaen ind i ovnen og én til at tage den ud med.
Bruger du den samme, vil rester fra den rå dej brænde fast på spaden, og det gør den ekstra svær at gøre ren bagefter.
- Der er en ind-spade og en ud-spade. Det er en aha-oplevelse for mange, siger Sune Rothenberg Lind.
Husk også at drysse spaden med mel, inden du sætter pizzaen ind i ovnen. På den måde klistrer dejen ikke fast.
4) Mindre fyld, mere smag.
For at lave en pizza, der smager godt, er det ikke nok at have en pizzaovn.
- Det er svært at fremtrylle en fantastisk pizza med pizzatopping fra supermarkedet eller frossen kebab, siger Sune Rothenberg Lind.
Han anbefaler, at du sparer på fyldet og i stedet udvælger få gode råvarer.
- Start med det basale. Køb noget godt mel og nogle solmodne tomater, siger han.
/ritzau fokus/
Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.