Pirater truer med hævn efter gidselaktion
Somaliske pirater truer med at dræbe amerikanske statsborgere.. Foto: Spain's Defense Ministry / POLFOTO
Priaterne er rasende over, at amerikanske marinesoldater angiveligt dræbte ni pirater, da de befriede et dansk og et amerikansk gidsel.

'Vi vil nu gå efter skibe med amerikanske statsborgere. Når vi finder dem, vil vi dræbe dem."

Sådan lyder det fra en rasende somalisk pirat, efter at amerikanske marinasoldater i tirsdags befriede danske Poul Hagen Thisted og amerikanske Jessica Buchannon, som var gidsler hos en gruppe somaliske pirater.

Under befrielsesaktionen blev flere af piraterne dræbt, og det har fået dem til at kræve hævn, skriver Somalia Report, som har fået en af piraterne i tale.

"Vi vil ikke kræve løsepenge for dem, for de dræbte vores kollegaer og vi er fra samme stamme. De var vores venner," siger piraten Mu'min, som påstår, at de amerikanske styrker dræbte ni prater og arresterede fem andre under aktionen.

Ifølge en anonym kilde fra det amerikanske militær foregik redningsaktionen med helikoptere, som fløj ind i ly af natten. Hele aktionen tog 12-13 timer.

De to gidsler blev taget til fange i oktober 2011, da de arbejdede for Dansk Flygtningehjælps minerydningsindsats Danish Demining Groug.

Kilde: Somalia Report