Pilotprins var en af gutterne
Prins William var med til at redde 149 mennesker i sin tid som eftersøgnings- og redningspilot i RAF. Foto: Peter Byrne/AP
Prins William og hertuginde Kate tog for en dag tilbage til deres tidligere hjem for at overvære en ceremoni for prinsens tidligere job.

Ude godt, men hjemme bedst.

Selv om hertuginde Kate og prins William i den seneste tid har boet i Anmer Hall i Norfolk, er der et andet sted, der ligger lige så tæt - hvis ikke tættere - på prinseparrets hjerter.

Øen Anglesey, der ligger nordvest for Wales' kyst, var nemlig i tre år hjem for det royale par. Her boede de, mens prins William arbejdede som eftersøgnings- og redningspilot for RAF. Og det var netop arbejdet som pilot, der trak parret tilbage til øen kort før weekenden. Det skriver Hello! Magazine.

For efter 75 år med eftersøgnings- og redningsaktioner i Storbritannien, er det nu slut med RAF Eftersøgnings- og Redningshold, som prinsen i tre år var en del af.

Efter afslutningsceremonien, som prinsen og Kate overværede, mødtes de med både tidligere og nuværende redningspiloter - og prinsen fik mulighed for at mødes med sine gamle kolleger igen.

Prinsen tog på de tre år del i sammenlagt 156 eftersøgninger og redningsaktioner, som resulterede i, at 149 personer blev reddet. Men når William chekede ind, hang han prinsetitlen uden for døren, fortalte hans tidligere kommandør.

- Han var ikke bare klar til at gøre det, han gjorde endnu mere end det. Da han tjente hos os, var har en god pilot. Han kom på sine vagter og gjorde alle de ting, der hang sammen med vagterne. Han boede og arbejdede sammen med hans hold, tog på aktioner med sit hold, spiste med sit hold. Han var bare en af gutterne. Han er en del af familien, sagde Wing-kommandør Sparky Dunlop.

Efter en dag på deres tidligere ø-hjem, tog prins William og hertuginde Kate tilbage til Norfolk, hvor deres to børn havde tilbragt dagen uden forældre.

/ritzau/FOKUS