Piloter bruger ipad i krigsførelse

I Afghanistan bruger de amerikanske styrker et noget utraditionelt våben, nemlig ipads. Der spares radiotid ved det digitale udstyr.
Ikke bare et digitalt legetøj, men barsk virkelighed.
Ikke bare et digitalt legetøj, men barsk virkelighed. Foto: Wikimedia comons/Matt Buchanan

Apples ipad kan være særdeles dødbringende i hænderne på Amerikanske Marine piloter i Afghanistan. Den teknologiske gadget, der på størrelse med et A4-ark, bliver brugt til kommunikation mellem piloterne i luften og soldaterne på jorden. Via digitale kort kan bombemålene præciseres for begge. Det skriver DefenseNews.com.

I det forgangne år har piloter i Afghanistan brugt Apple-familiens nyeste vidunder, ipad, til at kommunikere med soldaterne på jorden.

Kommunikationen bliver mere præcis og sparer 15 minutters radiokontakt. En pilot forklarer, at man på den måde kan være sikker på, at man rammer præcis det mål, soldaterne på jorden vil have bombet. Man udpeger det simpelthen på kortet. På den måde er der slet ikke tvivl om, hvor sprængladningen skal placeres.

I følge DefenseNews er det piloter, der er fløjet fra Camp Bastion i Helmand provinsen, hvor også de danske styrker er placeret, som har brugt det nye værktøj.

Kilde: DefenseNews.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.