Pia Kjærsgaard begår EU-bommert
Grænsekontrollen er Dansk Folkepartis vigtigste politiske sag for tiden, men partiets formand vidste ikke, hvilke lande, der var med i Schengen-samarbejdet. Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Politikerne har de seneste uger talt meget om det europæiske Schengen-samarbejde over grænserne. Men Pia Kjærsgaard har misforstået noget.

Hvad ved pia Kjærsgård egentlig om EU?

Det er spørgsmålet fra europa-parlementariker Jens Rohde (V), efter Pia Kjærsgård (DF) i mandags i sit ugebrev argumenterede for grænselukningen med, at Rumænien og Bulgarien er kommet med i EU. To lande, som hun kalder højkriminelle.

I ugebrevet skriver Dansk Folkepartis leder:

"EU har desuden indlemmet en serie østeuropæiske lande i Schengen-samarbejdet - senest Bulgarien og Rumænien - to højkriminelle lande, hvor øst-mafiaen har snart sagt lige så meget indflydelse som landenes politikere, og hvor skyderier i gaderne er hverdag og korruption er et helt almindeligt fænomen - givetvis også blandt de rumænske og bulgarske grænsebetjente, der nu er betroet at skulle vogte over EU's ydre grænser."

Men der har Pia Kjærsgaard misforstået noget. Det påpeger Jens Rohde på sin Facebook-profil.

Sagen er nemlig den, siger Rohde, at de to lande ikke er med i EU's grænsesamarbejde - og derfor intet har med sikkerheden i Schengen-aftalen at gøre. Det skriver BT.

Hos Dansk Folkeparti beklager Søren Espersen nu fejlen.

Kilde: BT