Pia K. blander sig i OK-forhandlinger: Giv sosu'er mere i løn!
- Jeg har så tit tænkt på, at dengang var jeg hos mange af de gamle to gange to timer om ugen. Er det ikke fantastisk at tænke på i dag?. Det sagde Pia Kjærsgaard om sin tid som hjemmehjælper til Avisen.dk i forbindelse med sin 70 års fødselsdag sidste år. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Folketingsformand Pia Kjærsgaard fastholder, at hun mener, at sosu'erne fortjener mere respekt og mere i løn.

I februar sidste år sagde Folketingets formand Pia Kjærsgaard til Avisen.dk, at hun "synes afgjort, at sosu'erne får for lidt i løn".

Hun argumenterede med, at "det er hårdt både fysisk og psykisk at være sosu-assistent. Det slider fysisk, men er også mange gange lidt hårdt for sjælen".

Nu siger Pia Kjærsgaard til BT, at selv om der er overenskomstforhandlinger, er det vel ikke forbudt at have en holdning.

- Og jeg mener stadig det samme, som jeg tidligere har sagt: At sosu'erne fortjener mere respekt og mere i løn.

Pia Kjærsgaard arbejdede selv som hjemmehjælper for snart 40 år siden, og siger til BT, at hun er af den opfattelse, at folk på gaden mener det samme:

- Hvis du spørger hr. og fru Jensen på gaden, så tror jeg også, de vil svare nøjagtigt det samme. Og jeg har jo selv haft fornøjelsen, så jeg kan udtale mig med en vis vægt, siger Pia Kjærsgaard til BT.

Hun tilføjer, at hun som Folketingets formand ikke skal blande sig i de strandede overenskomstforhandlinger, men at "jeg kan jo ikke ændre min holdning, fordi jeg sidder i den position, jeg sidder i nu".