Peter Straarup hæver gigantpension
Peter Straarup behøver ikke at bøje nakken på vej ud af direktørkontoret i Danske Bank. Han får omkring 67 millioner kroner med. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO / POLFOTO
Efter 43 år i Danske Bank, siger Peter Straarup farvel. Han får 67 millioner kroner med til sit otium. Mindst.

Der bliver ikke tale om smalkost, når den 60-årige ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, takker af.

Han har været i banken siden 1968, hvor han startede som elev hos Danske Bank i Fredericia. Men det var alligevel først, da han blev 60 år i juli i år, at hans pension tog form, som den ser ud i dag. Det skriver epn.dk

For han er sammen med en anden afgående Danske Bank direktør, Sven Lystbæk, dækket ind af en yderst lukrativ ordning, der sikrer ham, 'at fratræde med livsvarig pension med udgangen af det regnskabsår, hvori de fylder 60 år'.

Det betyder, at Peter Straarup får 3,1 millioner i årlig pensionsudbetaling, der starter når han træder tilbage den 15. februar.

EPN.dk skriver, at der i 2010-regsnkabet fra Danske Bank er afsat 67 millioner kroner til direktørens pension. Det beløb er afsat på baggrund af en middellevetid for danske mænd. Så Danske Bank må yderligere til lommerne, hvis Peter Straarup bliver ældre end gennemsnittet, da det afsatte beløb ikke længere vil være dækkende. De 67 millioner rækker til Peter Straarup er 81 år.

Peter Straarup og Sven Lystbæk er de sidste, der er dækket ind af disse regler.