PET kryptiske om Sass-aflytning
PET afviser at have haft grundlag for at mistænke Henrik Sass Lasen for strafbare forhold. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Politiets Efterretningstjeneste afviser, at S-politikeren Henrik Sass Larsen i sig selv har været genstand for aflytning.

Mens den socialdemokratiske topfigur Henrik Sass Larsen kæmper for sin politiske karriere, kommer Politiets Efterretningstjeneste nu med en uddybende forklaring om den sikkerhedsvurdering, der kostede ham en ministerpost.

"PET har med andre ord på intet tidspunkt haft grundlag for at mistænke Henrik Sass Larsen for strafbare forhold," skriver PET i en udtalelse, som Newspaq er i besiddelse af.

Her skriver Politiets efterretningstjeneste desuden, at man ikke har foretaget "overvågning eller aflytning rettet mod Henrik Sass Larsen, og PET har heller ikke haft grundlag for at foretage sådanne efterforskningsskridt."

Men ifølge menneskerettighedsekspert og chefjurist i den liberale tænketank Cepos, Jacob Mchangama, udelukker formuleringerne ikke, at Henrik Sass Larsen er blevet aflyttet.

Til Berlingske henviser Mchangama til, at efterretningstjenesten med hjemmel i retsplejelovens paragraf 781, stk. 1 kan aflytte omgangskredsen til en mistænkt, selvom ingen af disse er under mistanke for at have begået en kriminel handling.

Med en dommerkendelse i hånden kan PET derfor godt have aflyttet Henrik Sass Larsens telefon, fordi politikeren har været i kontakt med en rocker, der er mistænkt for en forbrydelse med en strafferamme på over seks år.

Tidligere på dagen bragte TV 2 en historie om, at Sass var blevet overvåget i to måneder. Men senere dementerede nyhedschef Michael Dyrby.

Kilde:Berlingske.dk