PET beklager glemt rapport

Betjente fra PET var indblandet i fejlagtig anholdelse under klimatopmødet. Men rapporten mangler.
Under klimatopmødet i København i 2009 troede politifolk, at de havde fået fingrene i en eftersøgt terrorist. Men det havde de ikke.
Under klimatopmødet i København i 2009 troede politifolk, at de havde fået fingrene i en eftersøgt terrorist. Men det havde de ikke. Foto: Oliver Morin

Hvis det viser sig, at betjente i aktionsstyrken under Politiets Efterretningstjeneste ikke har skrevet rapport om en fejlagtig anholdelse, er det "selvfølgelig beklageligt."

Det fastslår chefen for PET, Jakob Scharf, i en udtalelse.

Under klimatopmødet i København i 2009 troede politifolk, at de havde fået fingrene i en eftersøgt terrorist. Men det viste sig at være en fejl.

Fem blev anholdt, og to har siden klaget. I den forbindelse har det vakt stor opmærksomhed, at statsadvokaten i første omgang ikke kunne finde samtlige de relevante betjente - og med den begrundelse lukkede sagen.

Åbenbart deltog betjente fra PET's Aktionsstyrke i anholdelsen, men statsadvokaten har ikke kunnet få den relevante rapport fra PET, oplyser DR Nyheder.

I PET reagerer chefen torsdag med denne udtalelse:

- Det siger sig selv, at vi også i PET skal udarbejde det fornødne rapportmateriale. Det gælder ligeledes, når vores Aktionsstyrke bistår en politikreds, hvilket vore medarbejdere er helt på det rene med.

- Er det ikke sket i det konkrete tilfælde, er det selvfølgelig beklageligt, og vi vil i givet fald indskærpe retningslinjerne på området, siger Jakob Scharf.

En af klagerne er en kvinde. Hun siger, at hun i sit hjem fik et knæ i ryggen og blev bagbundet af en gruppe betjente.

I seks timer kørte politiet angiveligt rundt i København med kvinden. Det var hendes mand, der var mistænkt. Han var blevet antastet af politiet, da han var i færd med at hjælpe med en flytning.

Tilsyneladende havde betjente under kommunikationen taget fejl af et enkelt bogstav i mandens udlændingenummer. Han fik en endnu længere køretur og måtte lade vandet i en sodavandsflaske.

Kvindens advokat, Bjørn Elmquist, tvivler over for DR Nyheder på, at PET kunne glemme at skrive den obligatoriske anholdelsesrapport.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.