Det store traditionelle julebord er ikke længere nok til at sprede julehyggen, når julefrokosterne de kommende weekender ruller landet over.
"Vores kunder vil have noget grønnere og ikke så tungt som den traditionelle julemad," siger direktør hos Kokkekompagniet i Kolding, Thomas Hansen, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Thomas Hansen forventer at lave mad til flere end 10.000 danskere i december.
"Det er ikke sådan, at det traditionelle er fuldstændig yt, men folk vil have en kombination af det traditionelle og noget nyt," lyder det fra Kolding.
Thomas Hansen nævner som eksempel, at der på årets menu findes oliventapanade til osten, pesto til kalvestegen samt syltede tranebær og blåmuslinger.
Også hos det store cateringfirma Kokken & Jomfruen, der leverer julemad til omkring 100.000 mennesker i hele landet, kender man til, at julens mad skal serveres med et twist.
"Folk vil f.eks. gerne have stegte sild. Men i stedet for olieeddikemarinade vil de hellere have dem med porrecreme - og enten koldt eller lunt," siger adm. direktør Henrik Nygaard til Nyhedsbureauet Newspaq.