Pernille Vermund: Vi støtter en regering, som vil indfri vores ufravigelige krav
Pernille Vermund: - Kommer kravene ikke med i regeringsgrundlaget, så må Lars Løkke finde sit flertal et andet sted. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Pernille Vermund, partiformand i Nye Borgerlige, vil have partiets krav til stramninger af udlændingepolitikken skrevet ind i et kommende regeringsgrundlag.

Spekulationerne om, hvordan en blå blok kan stykkes sammen kører for fuld kraft.

Således meldte Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig forleden, og bød ind med en VOK-regering - Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative - og dømte samtidig Anders Samuelsen og Liberal Alliance ude af magtens centrum.

Men også partistifter og frontfigur i Nye Borgerlige, Pernille Vermund, vil være med i den leg.

Hun siger til BT, at hun gerne støtter en hvilken som helst borgerlig regering. Men kun gør det, hvis Nye Borgerliges krav til stramninger af udlændingepolitikken gennemføres:

- Jeg er egentlig ligeglad med, om det er Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen eller Kristian Thulesen Dahl, der sidder for bordenden. Vi har ufravigelige krav, der skal indfries, for at vi vil støtte en regering, siger hun og tilføjer:

- Vi støtter udelukkende en regering, som vil indfri vores ufravigelige krav. Ser den ud, som den gør i dag, og den indfrier vores krav, så støtter vi den. Kommer kravene ikke med i regeringsgrundlaget, så må Lars Løkke finde sit flertal et andet sted, eller også må han risikere at blive væltet.

Kommer Nye Borgerlige i Folketinget?

En måling som analyseinstituttet YouGov netop har lavet for BT viser, at blå blok i øjeblikket fører med et enkelt mandat foran rød blok.

Målingen viser også, at Nye Borgerlige vil drøne ind i Folketinget med otte mandater - hvis der var valg nu.

Men en undersøgelse Altinget.dk lavede midt i juni viser et andet billede af Nye Borgerliges muligheder.

Undersøgelsen viste, at Voxmeter, som udelukkende bruger telefoninterviews, konsekvent placerer Nye Borgerlige under eller lige omkring spærregrænsen, mens YouGov, der kun får svar gennem internetmålinger, spår partiet en stensikker plads i Folketinget, skrev Altinget.dk 13. juni.

Således har YouGov det seneste år i snit spået Nye Borgerlige en opbakning på 4,3 procent, mens Voxmeters gennemsnit ligger på 1,2 procent.

- Forskellen mellem de to institutter er over den statistiske usikkerhed. En af dem har fat i den lange ende, og den anden rammer langt forbi. Hvem det er, vil valgdagen vise, sagde Kasper Møller Hansen, valgforsker på Københavns Universitet, i den forbindelse til Altinget.dk.