Per Stig: Alvorlig anklage om kokainmisbrug
En fortrolig rapport fastslår, at et stigende kokainmisbrug blandt balletdansere har skabt et elendigt arbejdsmiljø på Den Kongelige Ballet. Foto: Ditte Valente/arkiv / POLFOTO
Anklagen om stigende kokainmisbrug blandt danserne på Den Kongelige Ballet er alvorlig, lyder det fra kulturminister Per Stig Møller (K).

Kokainen florerer i stor stil på Det Kongelige Teater, viser en ny intern undersøgelse.

Teaterchef Erik Jacobsen maner alle beskyldninger om kokainmisbrug blandt teatrets ansatte i jorden, og det forarger Dansk Folkepartis kulturordfører Karin Nødgaard.

"Der er fuldstændig uoverensstemmelse mellem, hvad ansatte siger, og hvad ledelse siger. Så mener jeg, at man er forpligtiget som ledelse til at kigge på det," siger hun.

Karin Nødgaard er klar til at at stille krav til det Kongelige Teater, når der til efteråret skal indgås en ny fireårig aftale med teatret.

"Det vil være helt oplagt, at vi forlanger, at der skal være mere fokus på det gode arbejdsmiljø, og at der er en misbrugspolitik" siger hun.

Kulturminister Per Stig Møller (K) vil ikke gå ind i sagen og overlade den til bestyrelsen i Det Kongelige Teater.

"Jeg kan konstatere, at der er rejst en alvorlig anklage mod medarbejdere ved Det Kongelige Teater. Jeg har selvfølgelig tillid til, at Det Kongelige Teaters bestyrelse og ledelse tager hånd om sagen, da det er en intern personalesag," siger han i en skriftlig kommentar.

SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen forventer også, at ledelsen på Det Kongelige Teater tager sagen alvorligt.

"Enhver arbejdsgiver, som har en kultur på arbejdspladsen, hvor der indgår et stof- eller alkoholmisbrug, bør selvfølgelig sørge for at få det stoppet - og tilbyde afvænning," siger Eigil Andersen.