VORES VALG Per Ørum ny formand for Kristendemokraterne
Per Ørum Jørgensen er ny formand for Kristendemokraterne. Foto: Jens Dresling
Kristendemokraterne led et sviende nederlag i torsdags, men nu skal partiet videre med en ny formand i spidsen. Per Ørum overtager ledelsen.

Kristendemokraterene fik noget af en lussing ved valget i torsdags. Men frontfiguren Per Ørum Jørgensen har ikke mistet modet.

Nu har han indtaget posten som formand for partiet, efter Bjarne Hartung har trukkket sig fra posten, og Ørum er helt klar til at kæmpe videre med det lille parti.

"Jeg tror ikke, jeg kan lade helt være. Jen synes, vi har haft en rigtig fin valgkamp, vi har fået rigtig mange unge mennesker ind i partiet, mange nye medlemmer, og det bliver med det udgangspunkt, vi skal prøve at arbejde videre," siger Per Ørum Jørgensen.

Kristendemokraterne er allerede gået i gang med samle underskrifter ind, så partiet kan stille op ved næste folketingsvalg om senest fire år. Næste mål er dog kommunalvalget, hvor Kristendemokraterne satser på at få valgt mindst 8 personer ind i byråd landet over.

"Men det vigtigste er at finde fodfæstet som parti efter det her valgnederlag og så prøve at finde det grundlag og den platform, vi skal stå på fremadrettet," fortæller Per Ørum Jørgensen.