VORES VALG

Per Ørum jubler over dårlig meningsmåling

Han er den mest upopulære politiske leder, men vil være tilfreds med blot at få stemmerne fra de personer, der synes godt om ham.
Per Ørum var tidligere medlem af Det Konservative Folkeparti, men forlod partiet efter en dom for spirituskørsel. Efter en periode som løsgænger, meldte han sig ind i Kristendemokraterne.
Per Ørum var tidligere medlem af Det Konservative Folkeparti, men forlod partiet efter en dom for spirituskørsel. Efter en periode som løsgænger, meldte han sig ind i Kristendemokraterne. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

16 pct. af alle danskere har aldrig hørt om Kristendemokraternes formand og spidskandidat, Per Ørum Jørgensen. Dermed er han Folketingets mest ukendte partileder, men Per Ørum er dybt begejstret for tallene.

"Jeg har set to målinger på, hvor kendt jeg er. I sidste uge var det 60 pct. i dag er det 36 pct. Har du et tredje tal?" griner kristendemokraten Per Ørum Jørgensen og jubler derefter, da han trækker 100 fra 16 og konstaterer, at Wilkes måling for Newspaq faktisk giver ham den højeste kendthedsscore, han har fået i sin tid som kristendemokrat, nemlig 84 pct.

Kendskabet til Per Ørum Jørgensen og de andre partiledere er en del af undersøgelsen Den gode politiker, en repræsentativ meningsmåling foretaget af Wilke for Nyhedsbureauet Newspaq om, hvordan vi egentlig opfatter de danske partiledere.

Blot 2,7 pct. synes sammenlagt, at Per Ørum Jørgensen klarer sig rigtig godt i forhold til at være "Den gode politiker". Det er den absolut dårligste score blandt landets ni partiledere, men igen ser kristendemokraten på resultatet med positive øjne.

"Hvis nu de 2,7 pct. der synes, at jeg klarer mig rigtigt godt, faktisk også stemmer på mig eller mit parti, ja så kommer vi faktisk i Folketinget, og det vil jeg da være vildt tilfreds med," griner han.

Og ifølge politisk eksperte og tidligere pressechef hos Det Konservative Folkeparti, Niels Krause-Kjær, skal Per Ørum Jørgensen heller ikke nødvendigvis være ked af målingen.

"Han henvender sig til en lille vælgerskare, og så er det faktisk bedre at være meget elsket at få, end at være lidt elsket af mange," siger Krause-Kjær.

Målingen kårer Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen som den bedste danske politiker, mens Margrethe Vestager snupper andenpladsen. Undersøgelsen fra Wilke er baseret på et repræsentativt grundlag, hvor 1.000 personer er blevet spurgt om deres holdning til de ni danske politiske ledere målt på 13 forskellige parametre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.