Per Ørum fik genbrugspenge for grænseaftale
Per Ørums betaling for grænseaftale var penge til landbruget, som de allerede havde fået adgang uil. Foto: Folketinget
Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensens betaling for at sige ja til regeringens grænseaftale var en gratis omgang.

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har fået gammel vin på nye flasker af regeringen.

Da han i sidste uge støttede regeringens grænseaftale, fik han ifølge eget udsagn betaling i form af øget støtte til landbruget. Men den støtte bygger på penge, som Landbruget allerede har adgang til, skriver Information.

"Der er mange fugle på taget og ikke ret mange i hånden for den kære Per Ørum Jørgensen i den her sag," siger direktør i foreningen Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, til Information.

Efter sidste uges aftale, blev det annonceret, at Landbruget nu har fået adgang til at søge penge fra en statslig investeringspulje på 10 milliarder kroner. Men det har landbruget haft siden en aftale fra januar, hvor der blev enighed om at sætte de 10 milliarder på finansloven.

"Sådan som jeg kan se det, der er vedtaget i januar, så kunne landbruget søge på lige fod med alle andre erhverv. De var ikke ekskluderet i den oprindelige aftale," siger Hans Fink.

Per Ørum Jørgensen mener ifølge Information stadig, at landbruget ikke havde adgang før, men kan dog ikke forklare, hvordan de var forhindret i at søge pengene.

Kilde: Information