VORES VALG Per Ørum er ude
Per Ørum Jørgensen og Kristendemokraterne kommer ikke i Folketinget. Foto: Jens Dresling
Kristendemokraten håbede til det sidste, men Per Ørum fik ikke det ønskede kredsmandat.

Folketingsvalget blev en stor skuffelse for Kristendemokraterne. Partiet kom ikke over spærregrænsen, og fintællingen i dag viste, at man heller ikke får det ønskede kredsmandat i Vestjylland.

Her havde partiets eneste folketingsmedlem og formand, Per Ørum Jørgensen, sat sin lid til, at han ville få et mandat, men det lykkedes ikke. Derfor er Kristendemokraterne helt ude af Folketinget.

"Jeg troede faktisk på det til det sidste. Men jeg må sige, at selv i Vestjylland, som vi satsede så meget på, fik vi ikke det resultat, vi havde håbet," siger Ørum Jørgensen til Jyllands-Posten.

Partiet er nu gået i gang med at indsamle underskrifter, så man kan stille op til næste valg, men om det bliver med den hidtidige formand er fortsat uvist.

"Jeg har ikke gjort boet op i forhold til, hvad jeg skal. Jeg skal fortsat bidrage til Kristendemokraterne. På en eller anden made," siger Ørum Jørgesnen.

Han og Kristendemokraterne håber, at de ved kommunalvalget i 2013 kan få mere succes, end ved det netop overståede Folketingsvalg.

Kilde: Jyllands-Posten