Pas på: Sneen giver glatte veje
Det blev alligevel hvid jul i år. Med hvad det fører med sig af trafikale udfordringer ... Polfoto (arkiv)
I store dele af landet er der sneglatte veje.

Første juledag blev danmark pakket ind i en hvid dyne af nyfalden julesne. Stemningsfuldt og idyllisk - men jo ikke helt nemt for billisterne.

Vejdirektoratet melder, at der ved middagstid stadig er mange sne- og isglatte veje.

- Pt. advarer vi om, at der på hele Sjælland er glat på udsatte steder, siger direktoratets vagthavende Anders Jørgensen til Avisen.dk.

Sneen har også givet glat føre i Øst-, Midt- og Sydjylland, fortæller han. Og selv om sneskyerne lige nu er på vej sydøst over - og vejene er saltet - så skal man køre ud med forsigtighed.

- Kør hjemmefra i god tid, bliv hjemme, hvis du ikke har vinterdæk på bilen - og tag en skovl med, hvis du skal køre på særligt udsatte veje, lyder det fra Anders Jørgensen, der henviser til Vejdirektoratets hjemmeside - klik her - for aktuelle vej-opdateringer.

Ifølge bt.dk blev en del bilister taget på sengen i morgen af snevejret. Fakck har været ude og hjælpe omkring 100, der havde problemer med at starte bilen. Nogenlunde samme antal har Dansk Autohjælp aflagt besøg hos.

Ifølge DMI får den sydlige del af landet i dag skyet vejr med slud eller sne mange steder. De nordlige egne får mest tørt vejr med mulighed for lidt sol. Temperaturer fra mellem tre graders frost og to graders varme, lunest over de sydlige egne. Vinden bliver let til frisk, stedvis hård, mest omkring nordøst.