Pas på: Rejseforsikringer er en jungle

Rejser familien mere end blot om sommeren, så kan en årsrejseforsikring bedst betale sig. Mange kommer til at dobbeltdække sig.
Tjek rejseforsikringen inden du pakker. Måske kan du spare penge.
Tjek rejseforsikringen inden du pakker. Måske kan du spare penge. Foto: colourbox.dk

Ferien kan blive unødvendig dyr, hvis ikke du vælger den rigtige rejseforsikring.

Ikke fordi din pung bliver stjålet, men fordi du kommer til at betale for en forsikring, hvor du allerede er dækket.

Det skriver dinepenge.dk.

"Når man ser på en almindelig forsikring som en indboforsikring, så er det ret klart for de fleste, hvad den dækker. Men ved en rejseforsikring er der omkring 45 forskellige dækninger, som den enkelte familie skal overveje. Det gør det meget uigennemskueligt. Hertil kommer, at en indboforsikring allerede dækker nogle af de ting, som også er inkluderet i en rejseforsikring," siger Mads Mølgaard Braüner til dinepenge.dk.

Derfor skal du vælge en årsforsikring til alle ferierne, gerne i forbindelse med din indboforsikring, og ikke en ny forsikring til hver rejse.

"Medmindre man kun foretager den ene rejse om året, så kan det normalt bedst betale sig at købe en årsrejseforsikring. Det kan blandt andet ske som et tillæg til ens indboforsikring, hvilket oftest er det billigste," siger Mads Mølgaard Braüner til avisen.

Han påpeger, at rejseforsikringer vedhæftet køb af rejser via kreditkort ligeledes kan være en attraktiv løsning.

Kilde: dinepenge.dk

faktaboks

Otte gode råd til rejseforsikringer

- Tjek at din rejseforsikring dækker der hvor du skal rejse til.

- Husk at hjemtransport skal være med.

- Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forhold til destinationen.

- Skal du kombinere erhvervs og ferie, så kontakt dit selskab (kun rene ferierejser er normalt dækket på årsrejse- og kreditkortforsikringer).

- Skal du på aktiv ferie, så kontakt selskabet og hør, om du kan få dækning, hvis du ikke kan deltage i aktiviteterne pga. sygdom eller tilskadekomst.

- Overvej om du har behov for afbestillingsforsikring, som ofte er et tilvalg på rejseforsikringen.

- Har du en kronisk sygdom eller bruger regelmæssigt medicin, kan du have brug for en medicins forhåndsgodkendelse, for at være sikker på at du er dækket på rejseforsikringen. Det kan du læse mere om her

- Du kan have flere dækninger for rejseforsikringen f.eks. via betalingskort (mastercard mv.), din indboforsikring hvor du har valgt årsrejseforsikring, via rejsearrangøren og endelige en helt individuel rejseforsikring. Tjek derfor altid, hvordan betingelserne er inden du rejser ud i verden.

Kilde: Forsikring og Pension

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.