Pas på flyvende trampoliner og festivaltelte
Der er tordenvejr og kraftige vindstød i vente for danskerne. Arkiv Foto: Colourbox
Kalenderen siger august, men kraftige vindstød, som vi oplever i efteråret, vil ramme landet.

Vejret vil i dag og i morgen vise sig fra sin noget grimmere side, hvilket betyder, at danskere med trampoliner eller andre havemøbler godt kan risikere, at de tager sig en gevaldig flyvetur og forlader haverne på grund af kraftige vindstød.

"Mandag og tirsdag vil vejret faktisk være meget efterårsagtigt, det vil sige, at der er godt gang i vinden fra vest, hvilket er noget vi typisk oplever i efteråret," siger metrolog Jens Ringgård Christiansen fra TV 2 Vejret til Newspaq.

Og det er ikke kun vinden, at det vil føles som efterår, for generelt vil temperaturerne ligger lige under de 20 grader, og der vil være en hel del byger med lyn og torden flere steder i hele landet

"Lige som i dag vil vejret i morgen blive en blanding mellem byger med torden og enkelte opklaringer. Og tirsdag vil vi også se meget kraftige vindstød, der godt kunne få betydning for telte på Skanderborg-festivalen, og trampoliner, der risikerer at tage sig en gevaldig flyvetur," siger Jens Ringgård Christiansen, der dog afviser, at sommeren er slut for i år.

"Fredag og lørdag ser meget fine ud med tørt eller stort set tørt og temperaturer et godt stykke over de 20 grader, så sommeren skal nok komme igen," lover han.