Pakistan lider stadig efter regnkatastrofen

For et år siden var 70 procent af Pakistan oversvømmet. Markerne er stadig våde, så bønderne sulter.
Oversvømmelserne i Pakistan ødelægger stadig pakistanernes mulighed for at forsørge sig selv, et år efter vandet kom buldrende.
Oversvømmelserne i Pakistan ødelægger stadig pakistanernes mulighed for at forsørge sig selv, et år efter vandet kom buldrende. Foto: Scanpix/AFP/RIZWAN TABASSUM

I de her dage er det et år siden, at voldsomme regnskyl oversvømmede Pakistan og sendte millioner af mennesker på flugt.

Dengang var et område på størrelse med Storbritannien oversvømmet, og stadig er der områder, hvor vandet står højt.

Selv der, hvor det har været muligt at vende hjem, giver vandet stadig problemer, fortæller Birgitte Bischoff Ebbesen, der er katastrofechef for Røde Kors i Danmark.

"De fleste er vendt tilbage, men de kan ikke komme i gang med deres landbrug endnu, fordi de går og venter på, at markerne tørrer ud," siger hun til Newspaq.

Derfor har befolkningen brug for hakker til at få vandet væk fra marken, så de kan forsørge sig selv.

"Folk skal tjene penge igen, og det er det, vi fokuserer på med såsæd til ris, grønsager og markredskaber," forklarer Birgitte Bischoff Ebbesen.

15 millioner mennesker var berørt af oversvømmelserne, mens fem millioner direkte måtte flygte fra vandmasserne. I alt blev en million huse ødelagt ved oversvømmelserne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.