Pakistan forbyder ordene Jesus Kristus på sms

Beslutningen om at inkludere "Jesus Kristus" på en blacklist over forbudte ord fortørner kirker og menneskerettighedsorganisationer.
Unge menneskers sind skal beskyttes mod bestemte ord. Sådan lyder forklaringen fra Pakistans myndigheder efter en ny blacklist er offentliggjort.
Unge menneskers sind skal beskyttes mod bestemte ord. Sådan lyder forklaringen fra Pakistans myndigheder efter en ny blacklist er offentliggjort. Foto: Serenity/wikimedia/GNU

Det er slut med at skrive Jesus i sms'erne i Pakistan.

I det overvejende muslimske land har landets telekommunikationsmyndigheder lavet en liste over, ord man ikke må bruge i sms'er. Iblandt dem er de - vil mange mene - harmløse to ord 'Jesus Kristus'.

Flere end 1.600 enten engelske ord eller ord fra det arabiske sprog urdu er kommet på censurlisten. Deriblandt er altså navnet på guds søn.

Kriterierne for de forbudte ord er angiveligt, at de er vulgære, uanstændige eller skadelige, skriver Kristeligt Dagblad.

At man ikke må skrive Jesus Kristus, har fået kristne kirker og menneskerettighedsorganisationer i Pakistan til at protestere.

"Vi forstår ønsket om at beskytte unge menneskers sind med en liste over uanstændige ord," siger John Shakir Nadeem, der er formand for Pakistans katolske biskoppers mediekommission, i en skriftlig udtalelse.

"Men hvorfor inkludere Kristi navn? Hvad er uanstændigt? At forbyde det er en krænkelse af vores ret til at prædike evangeliet, og det støder kristne," står der i meddelelsen.

Den pakistanske statscensur skulle allerede være foretaget mandag, men protesterne har betydet at det foreløbig er udskudt.

Kilde: Kristeligt Dagblad

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.