Ekspert: Nato-angreb på Pakistan var en fejl
Det var talebanere som disse, Nato troede, de angreb lørdag. Det viste sig at være pakistanske soldater. Foto: AP/Allauddin Khan/Arkiv / POLFOTO
Pakistan skal nok komme på talefod med Nato igen, efter at 28 pakistanske soldater er dræbt ved en fejl, vurderer ekspert.

28 pakistanske soldater døde ved en Nato-fejl.

Det vurderer ekspert i militær anvendelse Peter Viggo Jakobsen fra Københavns Universitet, efter at en Nato-helikopter skød på en allieret militærpost på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

"Det tyder på, at der er sket en fejltagelse, da de har angrebet sovende pakistanske soldater. De er gået er taleban og så har de ramt forkert, fordi de har haft forkerte efterretningsoplysninger," siger han til Newspaq.

Udover de dræbte er 11 såret, og Natos øverstkommanderende har været ude og undskylde angrebet. Han sætter nu en undersøgelse i gang, men Pakistan raser over angrebet.

Derfor har Pakistan nu lukket en transportrute, der er afgørende for Nato-soldaterne i Afghanistan. Men Pakistan og Nato skal nok blive gode venner igen, vurderer eksperten.

"Pakistand kan simpelthen ikke holde til at slå hånden af USA og Nato, fordi de er meget økonomisk afhængige af amerikansk militært udstyr," forklarer Peter Viggo Jakobsen.

Angrebet kommer oveni et dårligt forhold mellem USA og Pakistan efter drabet på Osama bin Laden, hvor amerikanerne trængte ind på pakistansk territorium.

Derfor er Pakistan nødt til at spille med musklerne.

"Jeg tror vi får en periode med lidt råben og skrigen, og så kommer der nok en løsning, som det er sket tidligere," siger Peter Viggo Jakobsen, som vurderer, at det ellers kan blive meget svært for Nato at få forsyninger til missioner.