Pædagoger idømt bøde på en million kroner
Københavns Kommune led et tab på cirka 9.800 medarbejdertimer som følge af pædagogers arbejdsnedlæggelser og de efterfølgende forældreblokader i november 2009. Foto: Colourbox.dk
Arbejdsretten har givet Landsforeningen for Socialpædagoger en bøde for at opfordre til forældreblokade.

I en strid om, hvorvidt forældre blev opfordret til at gå på barrikaderne, har Arbejdsretten torsdag kendt Landsforbundet af Socialpædagoger (LFS) skyldige.

Med dommen fulgte en bøde på 1 million kroner til fagforeningen, som blev dømt for at have opfordret til forældreblokade af en række københavnske børnehaver i november 2009 på grund af planer om kommunale besparelser på børneområdet.

Det er Kommunernes Landsforening, der har lagt sag an mod socialpædagogerne.

Dagens afgørelse forarger næstformand i LFS, Jan Hoby, der kalder den både absurd og politisk.

"Dommen viser, at Arbejdsretten først og fremmest er en arbejdsgiverret," lyder det fra en skuffet næstformand til Newspaq:

"Arbejdsretten har vist, at den først og fremmest lytter til Kommunernes Landsforenings absurde påstande og bevisførelse, og så har den effekturtiseret det. Og så er dommen et angreb på faglige lederes meget begrænsede ytringret og ytringspligt," tilføjer Jan Hoby.

Han afviser samtidig på det skarpeste, at fagforeningen have haft noget med de københavnske forældres blokade at gøre.

Ifølge oplysninger til Arbejdsretten fra Københavns Kommune deltog 1.512 institutionsansatte i arbejdsnedlæggelser og de efterfølgende forældreblokader medførte et tab på cirka 9.800 medarbejdertimer, skriver Politiken.