Pædagoger forundres over fyringsrunder
Pædagoger er irriteret over unødvendig fyringsrunde. Foto: Colourbox.dk
Ni ud af ti af landets kommuner skal fyre. Det kommer til at gå ud over pædagogerne, som ellers er sikret arbejdspladser i 2013.

De bebudede fyringer i landets kommuner vil ramme pædagoger og skolelærere. Det vurderer Kurt Houlberg, der er chef i Anvendt KommunalForskning.

Men fyringsudmeldingerne kommer få uger efter, at man i finansloven for 2012 fandt 500 millioner kroner til ansættelse af 1.500 ekstra pædagoger.

De ny job vil tidligst komme i spil i 2013. Derfor må mange pædagoger lade arbejdslivet i 2012 for måske at blive genansat året efter. Det forarger formanden BUPL.

"Det her stemmer overhovedet ikke overens. Med den ene hånd afskediger man, mens man med den anden ansætter. Det ærgrer mig da, at vores medlemmer skal igennem en unødvendig fyringsrunde, for der er allerede brug for pædagogerne nu," siger Henning Pedersen til Newspaq.

Pædagogerne vender deres vrede mod den tidligere borgerlige regering, som, de mener, står bag årevis af besparelser på det kommunale område.

Derfor mener Henning Pedersen, at ansættelse af de 1.500 pædagoger er nødvendige for at varetage børnepasningen på en anstændig måde.