Pædagog får erstatning for psykisk skade
Højesteret har besluttet, at en fynsk pædagog skal have en godtgørelse på 50.000 kroner for svie og smerte i forbindelse med en personaleweekend.(arkivfoto) Foto: Colourbox.dk
Højesteret har netop afgjort, at en fynsk pædagog skal have 50.000 kroner i erstatning efter en meget uheldig personaleweekend.

En fynsk pædagog er blevet tilkendt en erstatning på 50.000 kroner, fordi hun fik psykiske skader efter en personaleweekend.

Odense Kommune havde sendt de ansatte fra en børnehave på weekendtur for at forbedre arbejdsmiljøet, men turen endte med, at en pædagog nærmest blev fyret for øjnene af sine kolleger på baggrund af en plenum-diskussion af hendes sygdomsbaserede fravær.

Højesteret har afgjort, at personaleweekenden blev afviklet på en uforsvarlig måde, og at pædagogens psykiske skade er en "påregnelig følge" af den måde, weekendopholdet blev gennemført på.

Højesteret slår endvidere fast, at kvindens psykiske skade er omfattet af begrebet 'personskade', og at kommunen derfor som arbejdsgiver er erstatningspligtig.

BUPL's formand, Henning Pedersen, glæder sig over afgørelsen.

"Vores medlem har været udsat for et meget voldsomt forløb, der har givet hende psykiske problemer. Derfor er det glædeligt, at hun nu får en erstatning," siger Henning Pedersen til Newspaq.

Han kan ikke forstå, hvordan Odense Kommune som arbejdsgiver har udsat hende for en så krænkende oplevelse.

"Det bør ikke kunne ske, og derfor er det glædeligt, at Odense Kommune blevet erstatningspligtig. Samtidig slår Højesteret fast, at også en psykisk arbejdsskade giver ret til erstatning. Det har ikke været tilfældet tidligere," siger BUPL-formanden.