Overhaling: Kvinder parkerer bedre end mænd
Mænd har bedre tid til at pakke bilen efter indkøb, de er nemlig i gennemsnit fem sekunder hurtigere til at parkere, men ikke nær så gode til det som kvinder. Foto: Colourbox
En gammel myte med karakter af naturlov er blevet ophævet. Stor undersøgelse viser, at kvinder er bedst til at parkere.

2.500 bilister har medvirket i en engelsk undersøgelse af kvinder og mænds evner til at parkere. Og stik mod alle gængse fordomme er kvinderne bedst.

Det er Englands største udbyder af parkeringspladser, NCP, som har foretaget undersøgelsen.

De har overvåget bilisters parkeringer på nogle af deres 200.000 parkeringsplads i England.

På en skala, hvor den maksimale score er 20, får kvinder 13,4 i gennemsnit, mens mænd får 12,3.

Det er især kvindernes evne til hurtigt at finde en egnet parkeringsbås og deres evne til at placere bilen godt før parkeringen, der giver det flotte resultat. Og konklusionen kommer bag på den britiske kørelærer Neil Beeson.

"Jeg var ganske overrasket over resultatet, for min erfaring er, at mænd er bedst til at lære at parkere og også klarer sig bedre i test," siger han.

Mændene er godt nok hurtigst til selve parkeringsmanøvren. De bruger 16 sekunder, hvor kvinder bruger 21. Til gengæld holder mændenes biler ikke nær så pænt, det trækker ned.

Resultaterne bør resultere i mændenes anerkendelse, mener kørelæreren fra England.

"Undersøgelsen viser, at mænd er nødt til at vise deres partnere mere respekt, når det handler om parkering. Resultaterne lyver ikke," siger Niel Beeson.

NCP-studiet viser også, at man i gennemsnit parkerer godt 1.000 gange om året. I løbet af et helt liv bruger kvinder 12 døgn på den besværlige manøvre, skriver NCP.

Kilde: NCP