OVERBLIK: Drabet på hundefører Jesper Jul

En 27-årig mand blev i september idømt forvaring for at have skudt og dræbt politiassistent Jesper Jul 6. december 2016. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

Ankesagen om drabet på betjenten Jesper Jul begynder mandag. Få overblik over tidsforløbet i sagen her.

Hundeføreren og politibetjenten Jesper Jul blev dræbt i december 2016. Han blev skudt på klos hold ved politigården i Albertslund.

I september sidste år blev en 27-årig mand idømt forvaring for drabet. Han ankede dommen, og mandag tager Østre Landsret hul på ankesagen.

Se tidsforløbet i sagen her:

Mandag 5. december 2016:

* 19.30: Mikkel Starsø Renard møder op i Rødovre Skytteforening. Han kommer jævnligt i klubben.

* 21.15: Klubben opdager, at der er forsvundet et våben. En Hammerli 2085 kaliber 22-pistol er væk. Det er den pistol, som den nu 27-årige plejer at benytte. Klubben kontakter mandens mor, som han bor hos. Han er ikke hjemme.

* 23.16: Klubben har ikke hørt fra Mikkel Starsø Renard og anmelder nu tyveriet af pistolen til Københavns Vestegns Politi. Politiet beslutter ikke at gøre noget den aften.

Tirsdag 6. december 2016:

* 08.15: Den 43-årige hundefører Jesper Jul står ved sin patruljevogn på en stikvej mod Albertslund Politigård. En gerningsmand løber op til hundeføreren og skyder ham i hovedet på få meters afstand.

* 08.19: Politiets vagtcentral modtager telefonisk anmeldelse om, at en kollega er blevet skudt i hovedet. Samtidig modtager Region Hovedstadens akutberedskab meldingen og sender ambulance og akutlæge afsted.

* Efter skuddet taler Mikkel Starsø Renard i telefon med sin far. Han siger, at "der er sket noget". Faren ringer efterfølgende 112 og spørger, om der er sket noget. På det tidspunkt har politiet endnu ikke meldt noget ud offentligt om skyderiet.

* 08.25: Ambulancen kommer frem til gerningsstedet. Tre minutter senere når akutlægebilen frem.

* 08.37: Ambulance og akutlægebil kører fra stedet mod Rigshospitalets Traumecenter.

* 08.45: Mikkel Starsø Renards telefon søger på advokat Mette Grith Stages firma.

* 08.48: Hans telefon ringer til advokatfirmaet. Han får kun fat i en telefonsvarer. Nogle minutter senere ringer advokatfirmaet tilbage, og der er en samtale på et 1 minut og 50 sekunder. Det vides ikke, om det er Mette Grith Stage, han har talt med.

* 08.56: En politipatrulje pågriber Mikkel Starsø Renard i Taastrup nogle kilometer fra gerningsstedet. Han er svedig og opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er foregået. Han siger, at han er ude at løbe. Herefter har han ikke villet udtale sig.

* 09.02: Den sårede politimand ankommer til Rigshospitalet, hvor han modtager behandling og gennemgår flere operationer.

Onsdag 7. december 2016:

* 08.30: Mikkel Starsø Renard bliver ført ind i et retslokale ved Retten i Glostrup. Han er omgivet af politifolk. Dusinvis. Flere har hjelme og skimasker på.

* 09.50: Dommer Anne Horstmann bestemmer, at han skal varetægtsfængsles. Hun vurderer, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i at have forsøgt at dræbe hundeføreren.

* 14.18: Politimanden bliver erklæret for død på Rigshospitalet. Hans pårørende er til stede, da det sker.

Tirsdag 27. juni 2017:

* Anklagemyndigheden rejser tiltale i sagen.

Tirsdag 15. september 2017:

* Retten i Glostrup idømmer Mikkel Starsø Renard en forvaringsdom for drabet. I en mentalundersøgelse er han blevet vurderet til at være til fare for andre personers liv eller helbred. Han anker dommen.

* Den 27-årige erkender at have skudt betjenten, men mener, at der er tale om grov vold med døden til følge. Han erkender ligeledes våbentyveri.

Mandag 12. februar 2018:

* Østre Landsret begynder ankesagen. Der ventes at falde dom 15. februar.

Kilder: Københavns Vestegns Politi, Region Hovedstadens akutberedskab, Retten i Glostrup.

/ritzau/
Kendte

Kærligheden brast:

Robert Hansen

single igen

Nyheder

Styrter i døden

fra rutsjebane

Nyheder

Hård kritik:

Nedlukning på kant 

med Grundloven

Nyheder

Stor skade

på atomanlæg

Sundhed

Livfarlig amøbe fundet:

Over 97% dør

Sport

Dansker scorer

hattrick - igen!

Nyheder

Her er studierne

med flest ansøgere

Kendte

Bliver vurderet på alt

fra vægt til størrelsen

på numse og bryster

Nyheder

Færger var

tæt på kollision

Helt vildt

Jeg døber dig i

faderens, sønnens

og vandpistolens navn

Krimi

Ild i frituregryde

afspærrede

trafikeret gade 

Helt vildt

Spiste Danmarks

største is - og fik

det dårligt 

Nyheder

Stiller op i år:

Vil være amerikansk

præsident 

Nyheder

Trump vil lave park

med amerikanske

heltestatuer

Kongelige

Epsteins veninde

vil ikke afsløre

skandaleprinsen

Nyheder

Thulesen Dahl åbner

debat om sin arvtager

Nyheder

Tiger fra dansk zoo

dræber dyrepasser

Nyheder

Flere er blevet

dårlige efter

besøg på rasteplads

Dyreliv

Masser af døde

marsvin skyllet op

på dansk strand

Corona

Danske minkavlere

ånder lettet op

Krimi

Voldsomme billeder:

Bil mejer demonstranter

ned på motorvej

Corona

Hvorfor har Japan

så få tilfælde af

CORONA?

Krimi

Blodbad da tog

kolliderede med kreaturvogn

Helt vildt

De vandt 870 mio.

Har ikke brugt en krone endnu

Krimi

Helikopter måtte redde

tysk turist på Rømø

Corona

Louvre har tabt

300 millioner kroner

Helt vildt

Oprettede firmaet i marts

Nu er de mangemillionærer

Kendte

Troels Lyby om tv-værtsjobbet:

Det rene luksus

Rejser

Tag på ferie

i det ukendte

Danmark

Sex og samliv

Ny app hjælper

mænd med at holde

længere

Corona

Trumps svigerdatter

testet positiv for corona

Nyheder

Indfødte er vrede

over Trumps fejring

af uafhængighedsdagen

Helt vildt

Sådan ser indre

København ud

om tre år

Krimi

To babyer

kvæstet i trafikulykke

Dyreliv

Verdens ældste

kat er død

Nyheder

Thulesen-Dahl til Vermund:

Der er plads til os begge

Kongelige

FBI strammer grebet om

skandaleprinsen:

Veninde ANHOLDT

Dyreliv

Ørn fanger

kæmpefisk

Krimi

Politiet lukker

festcampingplads

Nyheder

LEGO

for voksne

Kongelige

Mary: Det har

tvillingerne arvet

fra Frederik

Dyreliv

Sensation:
Danmark har fået 
en ny dyreart

Krimi

Forsvarer: Britta

udnyttede søn

til at gemme penge

Krimi

24-årig kvinde død

efter rengøringsulykke

Helt vildt

Pernille fandt

30 katte

i sit haveskur

Krimi

Den Lille Havfrue

udsat for hærværk

Nyheder

Danskerne går

amok i trafikken

Sundhed

Råd til overvægtige:

Smid badevægten væk 

Nyheder

Afviser tidlig pension:

Vanvittig dårlig idé 

Nyheder

Gratis færger

skaber kaos

Nyheder

Weekendvejret:

Husk paraplyen 

Nyheder

Butiksdøden massiv

i København

Film og TV

Stopper som

dommer i X Factor

Helt vildt

Efter 16 års kamp:

Laver morgenmad

der smager af løg 

Helt vildt

Verdens rigeste

person er nu rigere

end nogensinde

Krimi

Kvinde i livsfare

efter eksplosionsbrand

på badeværelse

Kongelige

Afsløring:

Meghan var ikke beskyttet

af kongehuset

Krimi

Tre helt unge drenge

mistænkt for 12

gaderøverier  

Krimi

Sexforbryderen Jeffrey

Epsteins ekskæreste

er anholdt

Nyheder

NemID ramt af

nedbrud og fejl

Dyreliv

Dyrlæge advarer:

Giv ikke din hund

rester fra grillen

Krimi

Her anholdes bådtyv

Bøger

Ekskonen til

DaVinci-mysteriet-stjerne:

Du var utro

Biler

Test:

T-Roc Convertible

Moderne Beach Buggy

Sundhed

Nye tider:

Knap hver anden

bruger cykelhjelm

Kendte

F1-boss far igen

som 89-årig

Krimi

En kvinde er død

i frontalsammenstød

på landevej

Nyheder

Ny trend hitter blandt unge

GENBRUG

Krimi

Anklager til Brittas børn:

Man kan ikke bare lukke øjnene

Film og TV

Kæmpeskærm og

masser af film i

Tivoli

Nyheder

Glohedt ejendomsmarked:

Udbuddet er i bund

Krimi

24 dræbt på

rehabiliteringscenter i Mexico

Corona

Californien lukker

barer og restauranter

Kongelige

Svensk kronprinsesse

kvæstet i ulykke

Kendte

Beha-sønner sætter

vild rekord

Dyreliv

Plejemor for 47!

Nyheder

Alvorlig ulykke

på motorvej: 

Fem ambulancer

på stedet

Nyheder

Trump sætter

specialstyrke ind:

Skal beskytte statuer

Nyheder

Ny plejehjemssag:

Fandt pårørende i

afføring og urin

Corona

Finder corona på 

endnu en minkfarm