OVERBLIK: Det skete onsdag på valgkampens 16. dag
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mødtes til en omtrent halvanden time lang valgduel i Aabenraa. Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Frederiksen og Løkke var igen i duel, på en dag hvor S-formanden måtte forholde sig til uventet DF-melding.

Dagens højdepunkt var den tredje tv-duel i valgkampen mellem statsministerkandidaterne Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) - alles øjne var på forhånd rettet mod S-formanden, efter at Dansk Folkeparti aftenen forinden smed en potentiel bombe under partiets planer.

Læs her om valgkampens 16. dag:

* Overraskende DF-melding

Onsdag var præget af meldingen om, at en mulig socialdemokratisk regering ikke skal regne med hjælp fra Dansk Folkeparti, hvis ikke den laver et regeringssamarbejde med Venstre og DF.

Det gjorde Kristian Thulesen Dahl klart tirsdag aften i Børsen:

- Det ene (af to muligheder red.) er at, hun afklarer tingene i rød blok, altså blandt de traditionelle støttepartier, Socialdemokratiet har.

- Eller også at hun bider til bolle på en SV – og jeg vil så også sige en V-S-DF-konstellation – hvor tingene på den måde klares hen over midten, sagde Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

* Frederiksen afviste behov for redningsplanke

I en duel med Løkke afviste Frederiksen meldingens betydning. Skulle hun komme til at stå i spidsen for en regering efter et valg, klarer hun den.

- Jeg står ved udlændingepolitikken, og det brede flertal bag udlændingepolitikken står fast efter valget. Det forventer jeg også, at Dansk Folkeparti gør, sagde S-formanden til et vælgermøde i Aabenraa arrangeret af JydskeVestkysten.

- Der er ikke nogen, der skal redde os efter et valg.

* Ingen velfærdsfest uanset hvad

Både Socialdemokratiet og Venstre har under valgkampen afgivet løfter om milliarder af kroner til velfærd frem mod 2025.

Men en opgørelse af professor og velfærdsforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet for Mandag Morgen viser, at begge kandidaters løfter ligger langt under niveauet for væksten i det offentlige forbrug per indbygger i løbet af 1990'erne og 2000'erne, som var på 1,8 procent i snit.

- Der er fortsat tale om en markant anderledes udvikling end tidligere. Det er en ganske stram økonomisk politik, siger Jørgen Goul Andersen til Mandag Morgen.

* Fyret Stram Kurs-kandidat

Alt handlede dog ikke kun om S, V og DF.

Folketingskandidaten for Stram Kurs i Vestjylland Dennis Kirkegaard blev onsdag fyret af partileder Rasmus Paludan, fordi han udtalte sig tvetydigt om partiets politik.

- Det viser sig, at Dennis Kirkegaard ikke stiller op i Vestjylland alligevel, sagde Rasmus Paludan til TV Midtvest.

Blandt andet havde Kirkegaard sået tvivl om Paludans mål om at udvise flere hundredtusinder af indbyggere:

- Det har han sagt i starten, men det er vi ved at få glattet ud, hvad det er, der menes, har Kirkegaard sagt til TV Midtvest.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News