OVERBLIK: Det siger politikerne om ghettolisten
Selv om antallet af ghettoer er reduceret, ser både opposition og regering med bekymring på ny ghettoliste.

Antallet af boligområder på regeringens ghettoliste er formindsket fra 25 sidste år til 22 i år.

Både regeringen og oppositionen ser dog med bekymring på listen. Her er et overblik over de politiske reaktioner oven på listens offentliggørelse fredag:

* Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA):

- Der er selvfølgelig positivt, at der er færre områder på ghettolisten i år. Men der er stadig for mange, og det går for langsomt med at få nedbragt antallet. Vi har især problemer med de fysisk isolerede ghettoer, der er afsondret fra den omkringliggende by.

* Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen, peger på, at gennemsnitsindkomsten falder i den del af listen, hvor den i forvejen var lavest.

- I de store danske byer stiger boligpriserne enormt, og der mangler billige boliger. Det betyder, at mange med små indkomster og sociale problemer klumpes sammen i de boligforeninger, hvor huslejen er lavest, siger han.

- Kommunerne skal derfor også have mulighed for at anvise boliger i privat udlejningsbyggeri

* Kaare Dybvad, boligordfører for Socialdemokratiet:

- Der er behov for at fokusere på de hårdest ramte områder. Hvis man regner beboerne i Vollsmose, Tingbjerg, Gellerupparken og Tåstrupgård sammen, så er det et stykke over halvdelen af hele listen, der bor i de områder.

- Det er der, man skal sætte ind, for der er en negativ udvikling.

* Karsten Hønge, boligordfører for SF:

- Vi skal fordele udsatte borgere langt bedre, åbne boligområderne op ved at rive nogle boligblokke ned og sørge for, at børn i de udsatte områder går i skole og børnehave med børn fra alle typer af hjem.

/ritzau/