OVERBLIK: Alternativet er ramt af møgsager
Lige op til kommunalvalget har Alternativet haft en række sager, der har fyldt meget i medierne.

Alternativet er ramt af beskyldninger om overgreb, som har fået toppen af ledelsen til at undskylde.

Her er et overblik:

* 17. november skrev Jyllands-Posten, at en medarbejder anklaget for seksuelt overgreb var blevet opsagt. Men kort efter blev han genansat igen i et udlandsprojekt af den samme medarbejder, der opsagde personen.

* Sagen var ifølge Josephine Fock blandt andet skyld i, at hun i sommer stoppede som gruppeformand.

Rasmus Nordqvist trak sig ud af den politiske ledelse og har siden forklaret, at han havde en anden opfattelse af rokaden. Partileder Uffe Elbæk fortsatte som den eneste.

Dengang begrundede partiet rokaden med, at de blandt andet ønskede at styrke klimaområdet.

* 24. maj i år blev ansatte i partiet opfordret af en chef til at indsende fotos af deres "pik i slap tilstand". Uffe Elbæk støttede oprindeligt idéen, som dog hurtigt blev trukket tilbage. Det fremgik af en intern mail.

Historien blev bragt i Jyllands-Posten 20. november.

* Samme dag kom det frem, at Alternativet i København ville holde valgfest på en homobar med mørkerum og sexgynge. Baren er normalt udstyret med sexgynge og mørkerum, men ingen af delene var en del af valgfesten.

Det vakte alligevel opsigt, og gruppeformand René Gade opfordrede sine kolleger på Christiansborg til at blive væk, da det ikke fremstod "professionelt". Festen blev dog gennemført.

* Uffe Elbæk har skrevet på Facebook, at han tager ansvaret for de uacceptable sager og undskylder til partiets medlemmer.

* Genansættelsen og andre sager har fået René Gade til at gå i gang med en intern kulegravning af forholdene i partiet. Den ventes i næste uge.

Kilder: Jyllands-Posten, Ritzau.

/ritzau/