Outsider til LO-topjob: Jeg er beæret
Formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening bliver nævnt af arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen som et oplagt bud, hvis ikke næstformand Lizette Risgaard stiger til tops. Foto: Ronny Rasmussen
Formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening bliver af anerkendt arbejdsmarkedsforsker nævnt som outsider til formandsposten i LO.

Når LO-formand Harald Børsting falder for aldersgrænsen om fire år, så kan hans afløser meget vel hedde Flemming Vinther.

Formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening bliver nævnt af arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen som et oplagt bud, hvis ikke næstformand Lizette Risgaard stiger til tops.

"Jeg tror, at alle tillidsvalgte i LO-fagbevægelsen ville være dybt beæret over at blive nævnt til sådan en post, og det er jeg da også. At nogen tænker den tanke om min person er jeg da beæret over," siger Flemming Vinther til Newspaq.

Ifølge Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet er det Flemming Vinthers faglige evner og velsmurte mundtøj som egenskaber, der gør ham til et varmt bud på Børstings afløser.

"Han har det faglige i orden og kan formulere sig. Han sidder i LO's daglig ledelse, og han er chefforhandler på CFU-området," siger Henning Jørgensen til Newspaq.

Flemming Vinther mener dog, at diskussionen er lige tidlig nok, fire år før kongressen i 2015.

"Vi har lige valgt en ny ledelse og har fire år med store, tunge opgaver foran os. Så ny synes jeg ikke, vi skal lade fokus glide væk fra de opgaver ved at diskutere ny formand. Det må vi forholde os til til den tid," siger han.