Outsider overrasker på sort favoritdag i Kitzbühel

Mens flere af favoritterne styrtede slemt, tog italieneren Peter Fill en overraskende sejr på Hahnenkamm.
Aksel Lund Svindal fører fortsat World Cuppen, selv om han styrtede dramatisk i Kitzbühel.
Aksel Lund Svindal fører fortsat World Cuppen, selv om han styrtede dramatisk i Kitzbühel. Foto: Pier Marco Tacca/AP

Den italienske skiløber Peter Fill leverede en stor overraskelse, da han lørdag eftermiddag var hurtigst i sæsonens mest prestigefyldte løb i World Cup-kalenderen, Hahnenkamm-styrtløbet i Kitzbühel.

33-årige Fill kunne dermed notere karrierens blot anden World Cup-sejr og den første triumf siden styrtløbet i Lake Louise i Canada helt tilbage i 2008.

Men løbet vil primært blive husket for de voldsomme uheld, der satte topfavoritterne Hannes Reichelt og Aksel Lund Svindal ud af spillet.

Begge blev ofre for et ujævnt og besværligt underlag på pisten og styrtede i meget høj fart.

Svindal slog en halv saltomortale i luften og landede på ryggen, inden han havnede i sikkerhedsnettet. Han kunne dog rejse sig ved egen kraft kort efter.

Reichelt måtte til gengæld hentes i helikopter for at komme til kontrol på hospitalet. Samme skæbne overgik tidligere på dagen hans landsmand Georg Streitberger, der var kommet galt af sted på præcis samme sted på pisten.

Hahnenkamm-løbet er en af de største årligt tilbagevendende sportsbegivenheder i Østrig, men løbet er også berygtet for at have lagt bakke til en lang række meget alvorlige styrt gennem årene.

Selv om løbet i år var forkortet lidt, og løberne derfor ikke fik havde så meget fart i skiene på de mest teknisk krævende passager, var der altså rigelig dramatik til den gamle Formel 1-stjerne Niki Lauda og de mange andre tilskuere i målområdet.

Men de alvorlige styrt lagde også en dæmper på festen, for uden Reichelt og Svindal var løbet berøvet sine to største favoritter.

I stedet måtte de fremmødte tilskuere altså hylde Peter Fill, som hentede sit livs største sportslige triumf. På de næste pladser fulgte to schweizere: Beat Feuz, der blev nummer to, og Carlo Janka, som sluttede på tredjepladsen.

Trods lørdagens uheld er Aksel Lund Svindal fortsat i front af den samlede World Cup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.